1.1.13

Χωρίς εκπροσώπους της κυβέρνησης ...



...η πρωτοχρονιάτικη δοξολογία στην Κύπρο...
Η απουσία υπουργών «σημάδεψε» την πανηγυρική δοξολογία για την πρώτη του νέου έτους που τελέστηκε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Ιωάννη Λευκωσίας, προϊσταμένου του αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου.
Στη... δοξολογία παρέστησαν εκπρόσωποι κομμάτων, της Αστυνομίας και του Στρατού.

Ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει την απουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης, ανέφερε ότι «έλαμψαν δια της απουσίας τους» και έκανε λόγο για «ντροπή της κυβέρνησης».

Ο κ. Χρυσόστομος εξέφρασε αισιοδοξία ότι πολύ σύντομα η Κύπρος θα εξέλθει της οικονομικής δυσχέρειας στην οποία βρέθηκε και δεν θα υπάρχουν πολίτες που να πεινούν.

Για το Κυπριακό, τόνισε ότι η Εκκλησία θα σταθεί δίπλα σε οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση εκλέξει ο λαός για να τη βοηθήσει αλλά και για να μην επιτρέψει, όπως είπε, μια νόθο λύση που δεν θα είναι βιώσιμη και προς όφελος όλων των νομίμων κατοίκων του νησιού.

Ο αρχιεπίσκοπος είπε ακόμα ότι για να υπάρξει εξέλιξη στο Κυπριακό που να οδηγεί σε λύση, πρέπει να κάνει στροφή η Τουρκία.

Όσο κυβερνούν, υποστήριξε, οι Ερντογάν και Νταβούτογλου, «δεν είναι ορατή μια κίνηση που να προσφέρει λύση αποδεκτή και από τους Ελληνοκυπρίους».

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: