14.1.13

Πραγματογνωμοσύνη θα ζητήσει ο Διώτης ...

Τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στο επίμαχο στικ αναμένεται να ζητήσει ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. ΔΙώτης προκειμένου να εξακριβωθεί αν... υπήρξε παρέμβαση στα αρχεία που περιελάμβανε το USB, όσο εκείνος το είχε στην κατοχή του.

Στην κατάθεσή του στους οικονομικούς εισαγγελείς ο κ. Διώτης θα μείνει σταθερός σε όσα είχε αναφέρει στο προηγούμενο υπόμνημά του. Συγκεκριμένα θα επαναλάβει τον ισχυρισμό του ότι δεν κράτησε αντίγραφο λόγω του τρόπου κτήσης του USB (σ.σ. ως παράνομο αποδεικτικό μέσο) και ότι ανέμενε «πολιτικές οδηγίες» για το χειρισμό του υλικού μέχρι τη στιγμή που το παρέδωσε στον Ευ. Βενιζέλο (τέλη Ιουλίου - αρχές Αυγούστου).

Από την πλευρά τους, οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς θα επιδιώξουν να αποσαφηνίσουν αν ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ αντέγραψε το στικάκι που του παρέδωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, καθώς ο ίδιος έχει πει ότι δεν κράτησε αντίγραφο, αλλά και την ακριβή ημερομηνία που παρέδωσε το επίμαχο υλικό στον Ευ. Βενιζέλο.

Αύριο αναμένεται να δώσει συμπληρωματικές εξηγήσεις και ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ ο Γ. Καπελέρης, ο οποίος ωστόσο, από την αρχή, έχει καταθέσει πως ουδέποτε παρέλαβε στα χέρια του ολόκληρη τη λίστα Λαγκάρντ παρά μόνο δέκα ονόματα καταθετών για να σκιαγραφήσει το φορολογικό τους προφίλ, χωρίς να πάρει οποιαδήποτε εντολή από τον κ. Παπακωνσταντίνου για περαιτέρω έλεγχο.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: