1.1.13

Η Μερκελ βλέπει πιο δύσκολο το 2013...

Για μία δυσκολότερη χρονιά, από οικονομικής άποψης, προειδοποίησε σήμερα η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ περιγράφοντας το 2013.
Στο μήνυμά της για το νέο έτος, το οποίο έρχεται σε... προφανή αντίθεση με τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών ότι τα χειρότερα στην κρίση της ευρωζώνης βρίσκονται πλέον στο παρελθόν, η κυρία Μέρκελ δήλωσε πως το πολιτικό κλίμα την ερχόμενη χρονιά θα είναι «ακόμη δυσκολότερο».

Η καγκελάριος, η οποία αντιμετωπίζει βουλευτικές εκλογές το 2013, αναφέρθηκε στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά της σε ενδείξεις για μια παγκόσμια επιβράδυνση λέγοντας: «Ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι φυσικά ανησυχούν για το τι θα συμβεί τη νέα χρονιά. Το οικονομικό περιβάλλον πράγματι δεν θα είναι ευκολότερο, αλλά μάλλον δυσκολότερο τον επόμενο χρόνο. Όμως αυτό δεν θα πρέπει να μας απογοητεύσει. Ακριβώς το αντίθετο, θα πρέπει να μας παρακινήσει».

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε δηλώσει «τα χειρότερα βρίσκονται πίσω μας» σε ό,τι αφορά την κρίση του ευρώ.

Αναφερόμενη στη σχέση της Γερμανίας με την ΕΕ, όπου επικριτές θεωρούν ότι το Βερολίνο επιβάλλει λιτότητα, η Μέρκελ δήλωσε: «Χρειαζόμαστε τη σωστή ισορροπία για την ευημερία και τη συνοχή μας. Πρέπει να είμαστε πρόθυμοι να εργαστούμε σκληρά και χρειαζόμαστε κοινωνική ασφάλεια για όλους. Η σημασία αυτής της ισορροπίας αντανακλάται στην κρίση του ευρωπαϊκού κρατικού χρέους. Οι μεταρρυθμίσεις, τις οποίες αποφασίσαμε, έχουν αρχίσει να έχουν αποτέλεσμα. Εντούτοις πρέπει ακόμη να κάνουμε πολλή υπομονή. Αυτή η κρίση απέχει πολύ από το τέλος».
πηγη ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: