1.12.12

Νέα αρχή, με... απουσίες...

Μια νέα αρχή για το πολύπαθο ΠΑΣΟΚ, που βλέπει τα ποσοστά του να κατρακυλούν συνεχώς στις δημοσκοπήσεις, επιχειρεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με την «επίσημη πρώτη» συνεδρίαση της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του... κόμματος στην Αθηναΐδα.

Σε μία "fast track" διαδικασία που θα ολοκληρωθεί μέσα σε λίγες ώρες, ο πρόεδρος του κόμματος θα επιχειρήσει «άνοιγμα» προς όλες τις όμορες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις. Παράλληλα, θα απευθύνει προσκλητήριο προς όλα τα στελέχη του κόμματος, όσους «αισθάνονται ΠΑΣΟΚ και δεν ντρέπονται να δηλώσουν ότι είναι ΠΑΣΟΚ», όπως χαρακτηριστικά λένε στην Ιπποκράτους.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να «απαντήσει» και στις «προκλήσεις» των τελευταίων ημερών, όταν τουλάχιστον δύο κορυφαία στελέχη του κόμματος, ο Ανδρέας Λοβέρδος με συνέντευξή του στον Realfm 97,8, αλλά εμμέσως και ο Θεόδωρος Πάγκαλος, έθεσαν θέμα ηγεσίας στο κόμμα. Παράλληλα, θα δώσει ένα χρονοδιάγραμμα των εργασιών που θα οδηγήσουν το τελευταίο στο Συντακτικό Συνέδριο που έχει προγραμματιστεί για τον Φεβρουάριο, για το οποίο και θα διαβεβαιώσει για άλλη μια φορά ότι θα είναι δημοκρατικό και θα χαρακτηρίζεται από «ανοιχτές» διαδικασίες.

Το ενδιαφέρον όμως εστιάζεται και σε όσα θα πουν όσοι ζητήσουν και πάρουν τον λόγο, ενώ τη δική της σημασία έχουν οι παρουσίες αλλά και οι… απουσίες που θα καταγραφούν.

Ήδη, την πρόσκληση που δέχθηκε για την Αθηναΐδα σήμερα, δεν αποδέχθηκε η πρώην υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, που την Τετάρτη βρέθηκε σε εκδήλωση έξι πολιτικών κινήσεων της Κεντροαριστεράς στο Γκάζι, ενώ την απουσία της έχει διαμηνύσει η Βάσω Παπανδρέου. Απών, αλλά… δικαιολογημένα, μια και βρίσκεται στις ΗΠΑ θα είναι ο πρώην πρόεδρος του κόμματος και πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ενώ σχετική πρόσκληση φέρεται να έχει απορρίψει και ο Κώστας Σημίτης.


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: