20.12.12

Τσεκούρι στους μισθους των υπαλλήλων της βουλής...

Τη μισθολογική εναρμόνιση των υπαλλήλων της Βουλής με τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Η εξομοίωση θα υλοποιηθεί από 1ης Ιανουαρίου 2013 και η σχετική τροπολογία θα... ενταχθεί μετά τις γιορτές στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει στις μισθολογικές περικοπές των υπαλλήλων της Βουλής είχε εκφράσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες μετά το Eurogroup που έδωσε το «πράσινο φως» για τη δόση.

«Δεν εκβιάζομαι ούτε εγώ, ούτε η κυβέρνησή μου» είχε πει ο κ. Σαμαράς.

Η δήλωσή του είχε έρθει σε απάντηση των απειλών των υπαλλήλων της Βουλής ότι θα μπλοκάρουν την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου -μέσω απεργιακών κινητοποίησεων- σε περίπτωση που προχωρήσουν οι περικοπές στις αποδοχές τους.

Η ανακοίνωση της γενικής γραμματείας της κυβέρνησης έχει ως εξής:

«Σχετικά με το θέμα της μισθολογικής εναρμόνισης των υπαλλήλων της Βουλής, η κυβέρνηση, αμέσως μετά τις γιορτές θα εντάξει στο φορολογικό νομοσχέδιο τροπολογία με το ακόλουθο περιεχόμενο: Μισθολογικό καθεστώς υπαλλήλων Βουλής.

»Από 01.01.2013 οι πάσης φύσεως τακτικές αποδοχές και επιδόματα των υπαλλήλων της Βουλής εξομοιώνονται με τις πάσης φύσεως τακτικές αποδοχές και επιδόματα των υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών.

»Ο αριθμός των ωρών υπερωριακής απασχόλησης κατά τις απογευματινές και νυκτερινές ώρες, καθώς και της απασχόλησης κατά τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες καθορίζεται με απόφαση του Προέδρου της Βουλής και η πραγματοποίησή τους βεβαιώνεται από τους αρμόδιους Προϊσταμένους, δεν μπορεί, δε, να υπερβαίνει τις πενήντα δύο (52) ώρες μηνιαίως, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 20 του ν. 4024/2011 (Α΄ 226)».

Δεν υπάρχουν σχόλια: