30.12.12

Η άγνωστη μεσολάβηση του Μητσοτάκη στον Σόιμπλε...



...και η άρνηση Στουρνάρα...
Παρέμβαση στον παλιό του γνώριμο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θέλησε να κάνει τον περασμένο Νοέμβριο ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης προκειμένου να κάμψει τις αντιρρήσεις του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών για την χρηματοδότηση της Ελλάδας.

Όπως αποκαλύπτουν τα... «Παραπολιτικά» μετά το ναυάγιο του Eurogroup της 20ης Νοεμβρίου με την άρνηση της Γερμανίας για την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επικοινώνησε με τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του εξέφρασε την πρόθεσή του να επικοινωνήσει με τον Σόιμπλε για να τον πείσει να αλλάξει στάση.

«Γιάννη εάν δεν έχεις αντίρρηση μπορώ να επικοινωνήσω μαζί του . Τον γνωρίζω πάνω από 20 χρόνια από τότε που ήταν υπουργός Εσωτερικών του Χέλμουτ Κόλ. Θα του εξηγήσω ότι αυτό που κάνει είναι λάθος» είπε στον Γιάννη Στουρνάρα ο οποίος παρά την αρχική του έκπληξη δεν εξέφρασε αντίρρηση.

Λίγη ώρα αργότερα όμως ο υπουργός Οικονομικών τηλεφώνησε στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τον ενημέρωσε ότι άλλαξε γνώμη.

«Κύριε πρόεδρε το σκέφτηκα καλύτερα. Ίσως θα ήταν προτιμότερο να μην κάνετε την επικοινωνία. Ενδεχομένως να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις» είπε ο υπουργός χωρίς να διευκρινίζει εαν ήταν δική του απόφαση. Από το περιβάλλον του επίτιμου προέδρου εκτιμούν ότι η ματαίωση της πρωτοβουλίας του έγινε από το Μαξίμου κάτι όμως που δεν επιβεβαιώνει το Υπουργείο Οικονομικών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: