1.12.12

Ηταν 3 κι ο κούκος, πλακώθηκαν και μεταξύ τους!...

kourdistoportocali
«Πυρετώδεις» παρασκηνιακές διαβουλεύσεις λαμβάνουν χώρα στο χώρο της Κεντροαριστεράς τον τελευταίο καιρό, με αφορμή την προοπτική των ενδεχόμενων συγκλίσεων στο χώρο. Ενδεικτικό των διεργασιών που εκτυλίσσονται είναι το...
κλίμα που επικράτησε στην προχθεσινή εκδήλωση Κινήσεων και Ομίλων στο Γκάζι.
Όπως προκύπτει από το σχετικό ρεπορτάζ, στελέχη δύο διαφορετικών κινήσεων, ο Γιώργος Φλωρίδης του «Κοινωνικού Συνδέσμου» και ο Δημήτρης Κατσαντώνης, εκπρόσωπος της «Π80», εμφάνισαν ταύτιση απόψεων στο σκέλος της εκούσιας διάλυσης ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ μέχρι και την άνοιξη στο «φως» της προοπτικής άμεσης διενέργειας κοινού ιδρυτικού συνεδρίου.

Χαρακτηριστικό είναι το ότι ο κ. Κατσαντώνης είχε προετοιμαστεί τόσο καλά για το παραπάνω ενδεχόμενο, που επιστράτευσε, στο πλαίσιο της ομιλίας του, διαφάνειες αναδεικνύοντας τους άξονες των προτάσεων και των σκέψεών του. Η σύμπλευση αυτή των δύο ανδρών οφείλεται και στο ότι ο κ. Κατσαντώνης διατηρεί στενή σχέση με τον Γιάννη Ραγκούση, ο Γιώργος Φλωρίδης με τον Ανδρέα Λοβέρδο, ενώ και οι τρεις μαζί, μέσω άλλων, διατηρούν ένα σύνδεσμο φιλίας με στόχο μια «άλλη κεντροαριστερά».

Απώτερος σκοπός των κινήσεων αυτών είναι η διάλυση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και η δημιουργία ενός νέου κεντροαριστερού κόμματος όπως συνέβη στο Επινέ (Épinay-sur-Seine). Στο Επινέ, βόρειο προάστιο της πόλης των Παρισίων, το 1971 έγινε το ιδρυτικό συνέδριο του γαλλικού σοσιαλιστικού κόμματος, το οποίο προήλθε από τη συνένωση μικρών κομμάτων του 4%. Όλα μαζί δημιούργησαν το μεγάλο σοσιαλιστικό κόμμα το οποίο ανέδειξε ως γραμματέα του τον Φρανσουά Μιτεράν.

Πάντως παρά την προαναφερθείσα σύγκλιση, η συζήτηση ξαφνικά πολώθηκε. Στα πηγαδάκια που ακολούθησαν, λίγο έλειψε οι φωνές να ακουστούν μέχρι και έξω, καθώς η παρέμβαση του Νίκου Μπίστη, με την οποία συμφώνησαν η «Πολιτεία» του Νίκου Τούντα, οι «Νέοι Μεταρρυθμιστές», η «Πρωτοβουλία Β’» και το «Μπροστά», ήταν αντίθετη στην αυτοδιάλυση των κομμάτων, αφού εκτιμήθηκε πως είναι ακραίο κάτι τέτοιο.Όλες αυτές οι κινήσεις συμφώνησαν εναντίον των άλλων δύο (Κατσαντώνη και Φλωρίδη)

Όταν το λόγο έλαβε ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης, ανέφερε ότι το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ είναι ανοικτό προς όλους, τόνισε όμως με νόημα πως «αν πάμε σε αυτοδιάλυση του ΠΑΣΟΚ, τότε θα κινδυνεύσει και η κυβέρνηση και η χώρα που θα απειληθεί η κυβερνητική της σταθερότητα».

Εκτός της Άννας Διαμαντοπούλου, του Γιάννη Ραγκούση, παρόντες ήταν ακόμη οι: Ηλίας Καρανίκας Αθηνά Δρέττα, Λάζαρος Λωτιδης, Θανάσης Οικονόμου, Κωνσταντίνος Παρασυρης, Συμεών Κεδίκογλου, Άγγελος Τόλκας και Κατερίνα Μπατζελή.
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: