30.12.12

Οι επιστολές των πολιτικών αρχηγών για το 2013...

Για την κρίση και τις προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η χώρα μας το νέο έτος γράφουν στην εφημερίδα "Real News" οι έξι πολιτικοί αρχηγοί. Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρεται στις... μάχες που πρέπει να κερδηθούν και υπόσχεται να αλλάξει την πραγματικότητα στο εσωτερικό της Ελλάδας.

«Μέσα σε λίγους μήνες αλλάξαμε την εικόνα της χώρας μας προς τα έξω. Μέσα στους επόμενους μήνες θα αλλάξουμε και την πραγματικότητα μέσα στην ίδια την Ελλάδα. Οι βάσεις για την αναγέννηση της χώρας έχουν ήδη τεθεί» γράφει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και τονίζει ότι αυτό που πρέπει να κερδίσει τώρα η χώρα μας είναι η μάχη της ανάπτυξης, της κοινωνικής συνοχής, της ανταγωνιστικότητας, της ασφάλειας και της δικαιοσύνης.

Για να γίνει όμως αυτό, τονίζει ο πρωθυπουργός, «θα πρέπει να υπάρχει παιδεία. Χωρίς παιδεία δεν υπάρχουν ευκαιρίες για τους πολλούς, δεν υπάρχει δικαιοσύνη για κανέναν δεν υπάρχει αξιοκρατία και ισονομία και δεν μπορεί να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή».

Ο Αλέξης Τσίπρας τονίζει η Ελλάδα οφείλει να πρωτοστατήσει στην αναζήτηση συμμαχιών και σχεδίου για πανευρωπαϊκή έξοδο από την κρίση χρέους με όρθιες τις κοινωνίες.

«Μέχρι σήμερα η Ελλάδα παριστάνει τον καλό μαθητή της τρόικας. Αυτό που πρέπει να κάνει όμως είναι να υποδείξει έναν εναλλακτικό δρόμο εξόδου από την κρίση που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του χρέους και την αποφυγή της άτακτης χρεοκοπίας», γράφει ο κ. Τσίπρας και τονίζει ότι η χώρα έχει ανάγκη από μια Αριστερή κυβέρνηση, καθώς ο σημερινός κυβερνητικός συνασπισμός έχει εξαντλήσει κάθε απόθεμα αξιοπιστίας και σοβαρότητας.

«Η Ελλάδα θα βγει από την κρίση με τις δικές της δυνάμεις και θα ανοίξει το δρόμο για μια νέα, δημοκρατική, κοινωνική Ευρώπη» καταλήγει ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρει στο άρθρο του στην εφημερίδα ότι το 2013 θα είναι η χρονιά της στροφής για την πατρίδα μας από την ύφεση και τη διεθνή απαξίωση προς την αισιοδοξία, τη νομισματική ασφάλεια και την αύξηση των θέσεων εργασίας.

Ο κ. Βενιζέλος τονίζει την ανάγκη ενός εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης και αυστηρή εφαρμογή του καθώς και εμμονή στις μεταρρυθμίσεις έτσι ώστε να γίνει η Ελλάδα ένα κανονικό ευρωπαϊκό κράτος.

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος θεωρεί ως μόνη λύση για να αποφύγει η χώρα την καταστροφή, τη συστράτευση των Ελλήνων. Καταθέτει επίσης την πρόταση για τη δημιουργία, την ανάπτυξη και μαζική πολιτική δράση ενός πραγματικά ανεξάρτητου και ακηδεμόνευτου Πατριωτικού Δημοκρατικού Τόξου.

Σε αυτό, όπως γράφει, έχουν θέση ανεξαρτήτως ιδεολογικών διαφορών όλα τα αντιμνημονιακά κινήματα και κινήσεις πολιτών που αποδέχονται τις αρχές της ισότητας, της ισονομίας και της δημοκρατικής αντιπροσώπευσης.
Ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος εύχεται στους πολίτες ένα ευτυχισμένο έτος με υγεία, δημιουργία και υψηλό φρόνημα.

«Ας αντισταθούμε στο πνεύμα της κακομοιριάς και της απελπισίας. Ο χρόνος που έρχεται, ας καταλάβουν αυτοί που αποφασίζουν για το μέλλον αυτού του τόπου, ότι πρέπει να είναι διαφορετικός. Ας αντιληφθούν ότι όλα αυτά τα σχέδια επί χάρτου που κάνουν οδηγούν σε αδιέξοδο. Χρειάζεται μια άλλη πολιτική. Πρέπει να υπερασπιστούμε ως έθνος τα δίκαια μας απέναντι σε κάθε πρόκληση, είτε αυτή είναι των Τούρκων, είτε των Σκοπιανών, είτε των Αλβανών», γράφει ο κ. Μιχαλολιάκος.

Ο Φώτης Κουβέλης γράφει ότι στόχος θα πρέπει να είναι η παραμονή στην Ευρώπη με δημοκρατία και κοινωνική συνοχή. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει, τονίζει να προωθηθούν εξυγιαντικές μεταρρυθμίσεις στο κράτος, να διασφαλιστεί η παροχή ρευστότητας στην αγορά και να χρηματοδοτηθεί το δίχτυ κοινωνικής προστασίας του πληθυσμού που ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Η Γενική Γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, τονίζει ότι ο λαός πρέπει να εμπιστευτεί τη δύναμή του και να απεγκλωβιστεί από τη μοιρολατρία και τον φόβο καθώς και να μετατρέψει την τυφλή αγανάκτηση σε αποφασιστικότητα και αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: