1.10.12

Βενεζουέλα: Πλημμύρισαν τους δρόμους οι ψηφοφόροι του Καπρίλες...

Μάχη στήθος με στήθος για τον αντίπαλο του Τσάβες δείχνουν οι δημοσκοπήσεις...
Χιλιάδες υποστηρικτών του κινητοποίησε ο Ενρίκε Καπρίλες στη μεγαλύτερη προεκλογική του συγκέντρωση στο Καράκας, μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές στις οποίες θα διεκδικήσει την προεδρία της Βενεζουέλας απέναντι στον Ούγκο Τσάβες.

Η...
συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε υπό τη σκιά αιματηρής συμπλοκής οπαδών των δύο «στρατοπέδων» το Σάββατο, με τον Καπρίλες να καλεί τους πολίτες της χώρας να αφήσουν την κατάσταση να κλιμακωθεί και τον Τσάβες να υπογραμμίζει ότι «η μάχη δεν δίνεται με τη βία, αλλά με την ψήφο».

Σύμφωνα με τους διοργανωτές της συγκέντρωσης, οι συμμετέχοντες έφτασαν τις 100.000. Δεν υπάρχουν άλλες εκτιμήσεις για το πλήθος των συγκεντρωμένων, οι οποίοι πάντως γέμισαν τη κεντρική λεωφόρο Μπολιβάρ.

Στην ομιλία του, ο Καπρίλες κατηγόρησε τον Τσάβες για «σειρά ανεκπλήρωτων δεσμεύσων».

«Το νιώθουμε, ο Καπρίλες θα γίνει πρόεδρος» ήταν ένα από τα συνθήματα που επαλάμβανε το πλήθος.

Η εικόνα από τις δημοσκοπήσεις προμηνύει, όπως αναφέρει το Reuters, μάχη στήθος με στήθος. Δημοσκόπηση της Consultores-21 δείχνει τους δύο υποψηφίους περίπου στα ίδια επίπεδα, δίνοντας 46,5% στον Καπρίλες και 46% στον Τσάβες – με περιθώριο σφάλματος τριών μονάδων.

Άλλη δημοσκόπηση της Datanalisis δίνει διαφορά 10% υπέρ του Καπρίλες, αλλά με ένα 11% να μην αποκαλύπτει τι προτίθεται να ψηφίσει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: