1.10.12

Πέφτει πολύ ξύλο… με την Τρόικα


Παιχνίδι ντέρμπι και για γερά νεύρα αποδεικνύεται η διαπραγμάτευση του οικονομικού επιτελείου με τους απεσταλμένους της Τρόικας. Καθώς οι “ξένοι” δεν φαίνεται να πείθονται και να προβάλουν νέες απαιτήσεις. Σε μια συνάντηση που κράτησε κάτι λιγότερο από...
μιάμιση ώρα ο προβληματισμός ήταν έντονος καθώς ο επικεφαλής των “Τροϊκανών” Πολ Τόμσεν όταν ρωτήθηκε από ομάδα δημοσιογράφων πως πήγε η συνάντηση, αρκέστηκε να πει με το γνωστό σκυθρωπό ύφος: Ουδέν σχόλιο!

Το οικονομικό επιτελείο ενώ κατέθεσε το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2013 που περιλαμβάνει ένα πολύ βαρύ πακέτο μέτρων, η Τρόικα δείχνει να μην τα θεωρεί αρκετά και να επιμένει σε ακόμη …σκληρότερα.

Επανέρχονται με νέες απαιτήσεις. Δεν εγκρίνουν το μέτρο της εφεδρείας ή της διαθεσιμότητας όμως την ονόμασε η ελληνική πλευρά και θέτουν εκ νέου θέμα απολύσεων στο Δημόσιο και μάλιστα άμεσα υπό την έννοια ότι τις απαιτούν εντός του 2012.

Πολλές από τις περικοπές αν και περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό δεν έχουν οριστικοποιηθεί καθώς η τρόικα έρχεται με την απαίτηση για περικοπές κάτω από τα 1.000 ευρώ για τις συντάξεις, αλλά και πλήρη κατάργηση των δώρων μέσω του ΟΓΑ.

Ζητούν ταυτόχρονα άλλου είδους περικοπές σε υγεία, δημόσιο και ΟΤΑ ώστε να διασφαλιστεί ότι θα γίνει περικοπή στις δαπάνες σε ύψος τουλάχιστον άλλων τριων δισεκατομμυρίων ευρώ...
http://www.tokarfi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: