1.10.12

Οι αντιφάσεις του Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ με τους φοροφυγάδες...

Αλλο ένα έγγραφο με την υπογραφή του που «εκθέτει» τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου ήρθε στο φως της δημοσιότητας.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια έγγραφη απάντησή του σε ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με θέμα τη «φοροδιαφυγή προσώπων στο εξωτερικό».
Στην...
έγγραφη απάντησή του ο κ. Παπακωνσταντίνου, με ημερομηνία 6.6.2011, αναφέρει πως «το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος δεν κατέχει κατάσταση με του Έλληνες φορολογούμενους, φυσικά και νομικά πρόσωπα, που διατηρούν καταθέσεις ή που μετέφεραν κεφάλαια σε Τραπεζικά ιδρύματα του εξωτερικού και ειδικότερα στην Ελβετία».

H εν λόγω απάντησή του έρχεται σε αντίθεση με όσα ισχυρίζεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών, ότι δηλαδή είχε δώσει στον τότε πρώην Ειδικο γραμματέα του ΣΔΟΕ, Γιάννη Καπελέρη, λίστα με 20 από τα ονόματα, των 1.991 προσώπων που περιείχε η λίστα Λαγκάρντ, ενώ στη συνέχει η λίστα παραδόθηκε και στον νέο Ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ, Γιάννη Διώτη, που διαδέχθηκε τον κ. Καπελέρη.

Ο κ. Καπελέρης αντικαταστάθηκε από τον κ. Διώτη στις 6 Μαΐου. Από τη στιγμή που η λίστα, λογικά, θα έφθανε στα χέρια του ενώ ακόμη εκτελούσε ακόμη χρέη Ειδικού Γραμματέα του ΣΔΟΕ, συμπεραίνεται ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου έπεσε σε αντίφαση, καθώς ένα μήνα αργότερα, υποστήριζε μέσω εγγράφου που έχει την υπογραφή του, ότι λίστα δεν υπήρχε.

Διαβάστε ολόκληρη την απάντηση στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, του κ. Παπακωνσταντίνου, πατώντας εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: