1.10.12

ΚΥΠΡΟΣ: Χωρίς εκπλήξεις η στρατιωτική παρέλαση σήμερα 1η Οκτωβρίου...

Λευκωσία: Με την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση ο κυπριακός λαός τιμά σήμερα την 52η επέτειο της ανεξαρτησίας της Κύπρου. Επίκεντρο των εορτασμών θα είναι η Λευκωσία.

Η στρατιωτική παρέλαση ξεκινά στις 11 το πρωί, στη λεωφόρο Ιωσήφ Χατζηιωσήφ.

Το...
σκηνικό θα είναι παρόμοιο με τα τελευταία χρόνια, καθώς η Εθνική Φρουρά δεν έχει προμηθευτεί νέα οπλικά συστήματα, επομένως δεν θα παρουσιαστεί κάτι νέο.

Τα ιταλικής κατασκευής ελικόπτερα Agusta Westland 139 που παρέλαβε η Ε.Φ. για ενίσχυση του τομέα της έρευνας και διάσωσης καθώς διαθέτουν όλα τα σύγχρονα μέσα για αυτό το σκοπό, αναμένεται να πετάξουν για δεύτερη φορά σε στρατιωτική παρέλαση. Πάνω από το χώρο της παρέλασης θα πραγματοποιήσουν πτήσεις και οι ρωσικοί «αλιγάτορες» (Mi-35).

Πρόκειται για ενάεριες πολεμικές μηχανές οι οποίες μεταφέρουν μεγάλη μάζα πυρός αποτελούμενη από αντιαρματικούς πυραύλους, ρουκέτες και πυροβόλα.Τα βλέμματα των θεατών θα επικεντρωθούν και στα επιβλητικά ρωσικά άρματα Τ-80.

Στη στρατιωτική παρέλαση θα λάβουν μέρος τμήματα από όπλα και σώματα της Ε.Φ., της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Άμυνας.

Στην παρέλαση συμμετέχουν έφεδροι και εθνοφύλακες. Το χαιρετισμό της παρέλασης θα δεχθεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

Με την ευκαιρία της σημερινής επετείου της Κυπριακής Ανεξαρτησίας, κόμματα εξέδωσαν χθες ανακοινώσεις για τους γεμάτους θυσίες αγώνες του κυπριακού λαού...
philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: