1.9.12

Εκπαίδευση πεζοναυτών για... στελέχη επιχειρήσεων στο Μανχάταν...


Φωνές, συνθήματα και διαταγές. Ενίοτε βρισιές, ακόμα και καψόνια. Στρατιωτική ενδυμασία, μάσκες οξυγόνου και πίστα εμποδίων.
Όλα θυμίζουν κέντρο εκπαίδευσης πεζοναυτών, ωστόσο βρισκόμαστε σε έναν πολυτελή ουρανοξύστη στο κέντρο του... Μανχάταν.

Οι δε εκπαιδευόμενοι δεν είναι νεοσύλλεκτοι αλλά στελέχη επιχειρήσεων που πληρώνουν αδρά για να υποβληθούν σε εκπαίδευση πεζοναύτη, λίγο πριν αρχίσει η δουλειά τους.

Το ρολόι δείχνει εξίμιση το πρωί και οι αχτίδες του ηλίου μόλις που ξεπροβάλλουν ανάμεσα στους ουρανοξύστες της Νέας Υόρκης. Κι όμως, οι «ερασιτέχνες πεζοναύτες» βρίσκονται ήδη στις θέσεις τους, έτοιμοι για μία ώρα Γυμναστικής Πολεμικής Εκπαίδευσης (Warrior Fitness Boot Camp).

Για τα επόμενα εξήντα λεπτά θα περάσουν κάθε λογής κακουχίες με στόχο, όπως λένε, να βελτιώσουν όχι μόνο το σώμα τους αλλά κυρίως την προσωπικότητα τους.

Οπαδοί, προφανώς, της άποψης «όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος», αντιλαμβάνονται την πίεση και τα ουρλιαχτά ως έναν εξαιρετικό τρόπο να ξεπεράσουν τα όρια τους και να βελτιωθούν σε κάθε τομέα της ζωής τους!

Ψιλά γράμματα να τους εξηγήσεις ότι στην πραγματικότητα το συγκεκριμένο απόφθεγμα δεν είναι παρά η ειρωνική νεοελληνική παραφθορά του ακριβώς αντίστροφου αρχαιοελληνικού γνωμικού: «ον ου τύπτει λόγος, ουδέ ράβδος», δηλαδή σε όποιον δεν πιάνει ο λόγος, ούτε το ξύλο πιάνει...
BHMA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: