1.9.12

Τι συμβαίνει στη ΔΗΜΑΡ;...


Σε κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Γραμματείας θα συζητηθούν σήμερα τα προτεινόμενα μέτρα από την κυβέρνηση προς τα κόμματα που την στηρίζουν. Οι αντιδράσεις στη ΔΗΜΑΡ είναι πολλές και ... ο πρόεδρος κ. Φώτης Κουβέλης σήμερα θα συζητήσει για πρώτη φορά με διεξοδικό τρόπο την κατάσταση της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος σκέφτεται να μη θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας στου βουλευτές του, μιας και όπως υποστηρίζουν συνομιλητές του «η κομματική πειθαρχεία μέχρι τώρα είναι έννοια ξένη στην Αριστερά».

Ωστόσο προβληματισμός υπάρχει στο κατά πόσο οι βουλευτές του κόμματος στηρίξουν το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τα μέτρα α) επί της αρχής και β) επί των άρθρων, στην περίπτωση που δεν κατατεθεί στη Βουλή σε ένα άρθρο αλλά σε περισσότερα, όπως έχει ζητήσει από το ΠΑΣΟΚ ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης.

Προβλέπεται πως όλα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα λάβουν το λόγο και θα εκθέσουν τις απόψεις τους.

Αν και τα μέτρα δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα και συζητούνται στα κομματικά επιτελεία των κομμάτων ακόμη, το πνεύμα του τελικού πακέτου δεν θα απέχει πολύ από αυτά που έγινα γνωστά στα μέσα της εβδομάδας, μέσω δημοσιογραφικών πληροφοριών.

Στην ΔΗΜΑΡ δεν αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις σήμερα, όμως το κλίμα που θα διαμορφωθεί θα επηρεάσει τις μετέπειτα εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: