3.9.12

Μετά την εργασιακή εφεδρεία, έρχεται και η εκ περιτροπής εργασία στο Δημόσιο!...


Εναλλακτικά σενάρια για την αποφυγή της εργασιακής εφεδρείας που αποτελεί κόκκινο πανί για τη ΔΗΜΑΡ εξετάζουν στην κυβέρνηση, και ένα από αυτά είναι η πρόταση για εκ περιτροπής εργασία των δημοσίων υπαλλήλων τρεις βδομάδες το μήνα με το 70% του μισθού τους.
Ειδικότερα, στο τραπέζι των ...
συζητήσεων στα αρμόδια υπουργεία έχει πέσει και η εκ περιτροπής εργασία των δημοσίων υπαλλήλων ως εναλλακτικό σενάριο στην εργασιακή εφεδρεία. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η πρόταση προβλέπει οι δημόσιοι υπάλληλοι να εργάζονται τρεις εβδομάδες το μήνα λαμβάνοντας 30% μικρότερο μισθό. Το πλεονέκτημα της πρότασης θεωρείται πως είναι το γεγονός ότι η μείωση του μισθού δεν είναι τόσο μεγάλη όσο με την εργασιακή εφεδρεία (όπου θα λαμβάνουν το 50% του μισθούς τους). Ωστόσο, είναι άγνωστο αν θα εφαρμοστεί αυτή η πρόταση καθώς αναμένεται να υπάρξουν αντιδράσεις καθώς και πιθανά συνταγματικά κωλύματα.

Ακριβώς λόγω των παραπάνω προβλημάτων, η πρόταση για εκ περιτροπής εργασία των δημοσίων υπαλλήλων δεν αφορά όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά -αν προχωρήσει- προβλέπεται να γίνει σε εθελοντική βάση. Δηλαδή, με κάποιον τρόπο να κληθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι να δηλώσουν πως ενδιαφέρονται να μετάσχουν στο μέτρο. Οι εμπνευστές της πρότασης θεωρούν ότι η part time εργασία μπορεί να γίνει αποδεκτή από ορισμένες μόνο κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων, όπως οι μητέρες με ανήλικα παιδιά ή όσοι υπάλληλοι εργάζονται παράλληλα και στον ιδιωτικό τομέα....
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: