1.7.12

«Χάλκινη» η Κυριακοπούλου!...


Η βροχή μπορεί να την τρόμαζε, γιατί με τέτοιο καιρό είχε τραυματιστεί. Αλλά το Σάββατο η βροχή στο Ελσίνκι δεν στάθηκε ικανή να σταματήσει την Νικόλ Κυριακοπούλου. Γιατί η... επικοντίστρια «πέταξε» στο βάθρο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού.

Η Κυριακοπούλου πέρασε τα 4,60 μ., ισοφαρίζοντας την καλύτερη φετινή της επίδοση, για να πάρει την τρίτη θέση σε έναν τελικό που έγινε με πολύ κακές καιρικές συνθήκες.

Τα κατάφερε στην τρίτη της προσπάθεια και για αυτό πήρε το χάλκινο, πίσω από την Γιρίνα Πτατσνίκοβα που χάρισε στην Τσεχία το χρυσό γιατί τα είχε καταφέρει με την πρώτη στα 4,60 μ. και την Μαρτίνα Στρουτζ που πήρε το αργυρό γιατί πέρασε με τη δεύτερη.

Μάλιστα στο τέλος η Κυριακοπούλου επιχείρησε να κάνει το… κόλπο γκρόσο. Αφησε τις αντιπάλους της να δοκιμάσουν στα 4,65 μ., όπου απέτυχαν και η ίδια πήγε απευθείας στα 4,70 μ. γνωρίζοντας ότι αν το περνούσε θα ήταν νικήτρια. Δεν τα κατάφερε τελικά, αλλά μόλις είχε κερδίσει το 19ο μετάλλιο της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Στο ίδιο αγώνισμα η Κατερίνα Στεφανίδη δεν κατάφερε να μπει στην κατάταξη, καθώς ακυρώθηκε στο πρώτο ύψος που δοκίμασε, στα 4,10 μ. και ακυρώθηκε.

«Δεν μπορώ να περιγράψω την ευτυχία μου!», είπε συγκινημένη η Κυριακοπούλου μόλις βγήκε από τον αγωνιστικό χώρο. «Ηθελα και το χρυσό, δεν βγήκε, δεν πειράζει», πρόσθεσε χαμογελώντας, ενώ παραδέχθηκε πως στην κρίσιμη προσπάθεια, δεν είχε αντιληφθεί πως διεκδικούσε μία θέση στο βάθρο.

«Οταν πήγα να κάνω την τρίτη προσπάθεια στα 4,60 μ. δεν είχα συνειδητοποιήσει πως αν το περνούσα θα έπαιρνα το χάλκινο. Πίστευα πως θα ήμουν τέταρτη. Οπότε δεν σκέφτηκα τίποτα και μάλλον ήταν καλύτερο γιατί τα κατάφερα», είπε και πρόσθεσε πως ήταν ένας εξαιρετικά δύσκολος αγώνας εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, αφού η συνεχής βροχή και ο έντονος άνεμος ταλαιπώρησε τις άλτριες.

Για την ίδια είχε ακόμη μεγαλύτερη σημασία να τα καταφέρει με αυτό τον καιρό. «Με τις ίδιες συνθήκες στη Ζυρίχη πέρυσι τραυματίστηκα σοβαρά. Το σκέφτηκα για να πω την αλήθεια. Αλλά είχα θυμώσει πάρα πολύ και είπα στον εαυτό μου πως δεν γίνεται να το αφήσω έτσι!», εξομολογήθηκε.

«Για εμένα αυτό το μετάλλιο είναι πάρα πολύ σημαντικό. Ευχαριστώ την οικογένειά μου που με έχει στηρίξει πάρα πολύ τόσα χρόνια», κατέληξε η Κυριακοπούλου που θα πρέπει να περιμένει έως το μεσημέρι της Κυριακής για να πάρει το μετάλλιο στα χέρια της.
sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: