1.7.12

Η Μέρκελ στο στόχαστρο όλων ...



Από ναζί μέχρι εξολοθρευτής, οι πολλαπλές αρνήσεις της «Frau Nein», κατά κόσμον Άνγκελα Μέρκελ, έχουν προκαλέσει την οργή πολλών Ευρωπαϊκών κρατών, αλλά και ξένων μέσων ενημέρωσης, που έχουν πολλές φορές προειδοποιήσει ότι... η πολιτική λιτότητας στην οποία εμμένει, θα καταστρέψει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Άλλωστε καυστικά, κι άλλοτε με χιούμορ, η γερμανίδα καγκελάριος μετρά τον τελευταίο καιρό πολλά... πρωτοσέλιδα, γελοιογραφίες και λεζάντες, που σίγουρα δεν χαίρεται όταν τις βλέπει.

Πιο πρόσφατο κρούσμα ήταν αυτό του περιοδικού New Statesman της Βρετανίας, που παρουσιάζοντας την καγκελάριο ως εξολοθρευτή, τη χαρακτηρίζει ως την «πιο επικίνδυνη ηγέτη της Ευρώπης» για την παγκόσμια οικονομία.

Από την άλλη πλευρά, η Μέρκελ έγινε πρωτοσέλιδο ακόμη και για... αθλητικά θέματα... Όταν ο σούπερ Μάριο Μπαλοτέλι έβαλε γκολ στα δίκτυα της Γερμανίας, η εφημερίδα Libero σχολίασε τη νίκη της Ιταλίας στο Euro παραφράζοντας μια γνωστή ιταλική βρισιά.

Το ισπανικό σατιρικό περιοδικό El Jueves κυκλοφόρησε με μια γελοιογραφία της Μέρκελ, που συνέθλιψε τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι, πατώντας πάνω του σαν σε χαλί σε ένα σκίτσο με... σεξουαλικές προεκτάσεις

Φυσικά δεν λείπουν οι... ελληνικές παραπομπές σε ναζί, το σκίτσο της Independent, που σε μια παραλλαγή του πίνακα «Ο Κρόνος τρώει το γιο του» του Γκόγια, εμφανίζει την καγκελάριο να τρώει την Ελλάδα και το πρόσφατο πρωτοσέλιδο του Economist, με το τάνκερ της παγκόσμιας οικονομίας να βυθίζεται και κάποιον να ζητά την άδεια της Μέρκελ για να... ανάψουν οι μηχανές.
































































newsbomb.gr .

Δεν υπάρχουν σχόλια: