1.7.12

Πρωθυπουργός σε κατ' οίκον περιορισμό...


...ενώ η κυβέρνηση περιμένει με αναμμένες μηχανές...

Το «πράσινο φως» των γιατρών, μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στο μάτι, περιμένει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, για να μπορέσει να αναλάβει πλήρως τα καθήκοντά του και να εγκατασταθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, λύνοντας έτσι τον... γόρδιο δεσμό στη λειτουργία και τον συντονισμό της κυβέρνησης.

Όπως αναφέρει Το Βήμα της Κυριακής, η μετεγχειρητική πορεία του κ. Σαμαρά προκαλεί μια σειρά εμπλοκών στα κυβερνητικά σχέδια, αλλά και στις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας.

Η πρωθυπουργική απουσία από την προ ημερών Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες ήταν ένα χαρακτηριστικό δείγμα και κανένας δεν γνωρίζει με σιγουριά εάν ο κ. Σαμαράς θα είναι σε θέση να ταξιδέψει και για την έκτακτη σύνοδο της 9ης Ιουλίου που θα έχει στο επίκεντρο την Ελλάδα.

Συνεργάτες του εκφράζουν την εκτίμηση ότι ο πρωθυπουργός θα είναι παρών στις Βρυξέλλες, αλλά ακόμη κι αν δεν μπορέσει να ταξιδέψει θα συνομιλήσει με τους Ευρωπαίους ομολόγους του μέσω τηλεδιάσκεψης.

Επιπλέον, ήδη καθυστερούν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και όπως όλα δείχνουν θα εξαντληθούν τα χρονικά όρια που θέτει το Σύνταγμα, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η κοινοβουλευτική διαδικασία στα τέλη της εβδομάδας, ώστε το αργότερο στις 9 ή στις 10 Ιουλίου να έχει λάβει ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει το Έθνος της Κυριακής, αν και αρχικά είχε ορισθεί η προσεχής Πέμπτη ως ημέρα έναρξης της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, μέλη της κυβέρνησης συζητούν ήδη το ενδεχόμενο να υπάρξει αναβολή μίας ή δύο ημερών, μέχρι να αναρρώσει πλήρως ο κ. Σαμαράς.

Προκειμένου να κερδίσει τον χαμένο χρόνο, ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή να επιταχυνθούν πολλές διαδικασίες για να αρχίσουν να παράγονται αποτελέσματα, ενώ την ίδια στιγμή στέλνει μήνυμα ότι η περιπέτεια της υγείας του δεν συνιστά λόγο χαλάρωσης των ρυθμών εκτέλεσης του κυβερνητικού έργου.

Εντός της εβδομάδας θα καθοριστούν και οι αρμοδιότητες των υπουργών και των υφυπουργών, καθώς ο πρωθυπουργός επιθυμεί να ελαχιστοποιήσει τα φαινόμενα δυσλειτουργιών αλλά και καθυστερήσεων στην κυβέρνηση.

Στη γενική γραμματεία της κυβέρνησης αναμένεται να φθάσουν τη Δευτέρα, κατόπιν επιστολής του, οι προτάσεις των υπουργών για κατανομή αρμοδιοτήτων στα υπουργεία των οποίων προΐστανται.
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: