1.7.12

Το 24ωρο του Σαμαρά στη Κηφισιά...


Παρά τις γκρίνιες των γιατρών, τα τηλέφωνα και τα emails πέφτουν "βροχή"...

Το σπίτι της Κηφισιάς μετατράπηκε εν μια νυκτί σε Μέγαρο Μαξίμου. Τα τηλέφωνα χτυπούν ασταμάτητα, οι συζητήσεις και οι οδηγίες του πρωθυπουργού στους συνεργάτες του ατέλειωτες, τα mails και τα κείμενα πηγαινοέρχονται από ... τους γραμματείς, και οι γιατροί γκρινιάζουν κι απορούν με τις αντοχές.


Αμέσως μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από το νοσοκομείο, εγκαταστάθηκε το «πορτοκαλί» τριψήφιο τηλέφωνο στο γραφείο του, έτσι ώστε να διασφαλίζεται το απόρρητο των επικοινωνιών με τους ξένους ηγέτες, αλλά και η συνεχής επαφή με τους υπουργούς.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το Έθνος, το 24ωρο του Αντώνη Σαμαρά αρχίζει νωρίς το πρωί με την πρώτη σύσκεψη να γίνεται λίγο μετά τις εννιά.

Ένας υπολογιστής, ένα iPad,εκτυπωτές, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και το τριψήφιο τηλέφωνο, συμπληρώνουν την υποστήριξη των κυβερνητικών συσκέψεων, καθώς ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει από τους συνεργάτες του να ενημερώνεται τακτικά για όλα τα ζητήματα που «τρέχουν».

Λαμβάνει περισσότερα από 30 mails την ημέρα για διάφορα θέματα και όποτε ο ίδιος το κρίνει απαραίτητο, επικοινωνεί ο ίδιος τηλεφωνικά με υπουργούς για να δώσει κατευθύνσεις.

Όπως βεβαιώνει ένας εκ των στενών συνεργατών του, ο πρωθυπουργός αντιλαμβάνεται πλήρως το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και δεν διστάζει μάλιστα να κάνει και την αυτοκριτική του για την επιλογή του να αφήσει να τελειώσει η προεκλογική περίοδος προκειμένου να κάνει την επέμβαση που ήταν αναγκαία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: