1.7.12

Αναλογικό σήμα... τέλος, στις 20 Ιουλίου...


Στις 20 Ιουλίου 2012 τα δημόσια κανάλια εθνικής εμβέλειας -εκτός των ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3- και τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας θα κλείσουν το αναλογικό τους σήμα από...
. το κέντρο εκπομπής «Υμηττός» και θα εκπέμπουν, πλέον, μόνο ψηφιακά όπως ενημερώνει το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Οι ΕΤ1, ΝΕΤ και ΕΤ3 θα κλείσουν το αναλογικό τους σήμα και θα εκπέμπουν μόνο ψηφιακά με το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων 2012, στις 17 Αυγούστου 2012. Από το κέντρο εκπομπής «Υμηττός» εκπέμπεται ήδη ψηφιακό σήμα.

Οι περιοχές που επηρεάζονται είναι το λεκανοπέδιο της Αττικής, τα Μεσόγεια, οι δυτικές ακτές των Κυκλάδων και οι νότιες ακτές της Ευβοίας.

Σχεδόν όλες οι νέες τηλεοράσεις που κυκλοφορούν στο εμπόριο έχουν ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή MPEG-4, ενώ όσοι έχουν δέκτες παλαιάς τεχνολογίας θα πρέπει να προμηθευτούν εξωτερικό αποκωδικοποιητή προκειμένου να λαμβάνουν ψηφιακό σήμα.

Με τη μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση θα μπορέσει να γίνει καλύτερη διαχείριση του ψηφιακού μερίσματος και να διαμορφωθεί ο οριστικός χάρτης συχνοτήτων της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: