1.6.12

Οι celebrities του τρόμου...

kourdistoportocali
Από τον Βασίλη Μπόνιο

Ρουμπινί, Κρούγκμαν, Βαρουφάκης. Οι Κασσάνδρες του τρόμου. Μιλάμε για συστηματικό «εμπόριο» τρόμου χάρη στη δυνατότητα πρόσβασης που έχουν στα διεθνή ΜΜΕ. Χθες βράδι μάλιστα ο... Βαρουφάκης συμμετείχε, μαζί με τον Γ. Παπακωνσταντίνου, σ΄ένα debate που οργανώθηκε από την Google.

Σε ανύποπτο χρόνο ο Έλληνας καθηγητής Οικονομικών είχε δώσει και την προσωπική του συνταγή εξόδου από την κρίση.

“Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η κρίση θα µπορούσε να έχει λυθεί σε µία εβδοµάδα. Ενοποίηση του τραπεζικού συστήµατος και επανακεφαλαιοποίησή του από έναν ευρωπαϊκό µηχανισµό, χωρίς διαπραγµατεύσεις ούτε «εθελοντικές κεφαλαιοποιήσεις». Να υπάρξει κεντρική διαχείριση του χρέους και κατάρτιση ενός new deal. Οι αγορές είναι έτοιµες να το αγκαλιάσουν. Το θέµα είναι πολιτικό…”

Λίγες ώρες πριν ο ίδιος άνθρωπος μιλώντας στο Fxstreet.com δήλωνε

“Για να το θέσω ωμά, η Ευρώπη πρόκειται να εξαπολύσει παγκόσμιο πόνο στον πλανήτη για τρίτη φορά(εννούσε τους 2 παγκόσιους πολέμους που προηγήθηκαν) σε ένα αιώνα. Εμείς οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να ντρεπόμαστε για τους εαυτούς μας…”

Το αντιευρωπαικό-αντιγερμανικό του μένος είναι προφανές και όσο αυξάνει την δοσολογία τόσο πιο ευχάριστος ακούγεται στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Οι θέσεις του αυτές οδήγησαν κάποιους να τον χαρακτηρίσουν “άνθρωπο του Σόρος”, φήμες τις οποίες διασκέδασε και ο ίδιος στο twitter. Μας είναι αδιάφορο το αν και ποιο «στρατόπεδο» υπηρετεί ο Βαρουφάκης με το look του πρωταγωνιστή του «Prison Break” να τον κάνει ιδιαίτερα εμπορεύσιμο προιόν για τα αμερικανικά δίκτυα. Θα περιμέναμε όμως από τον ίδιο και κάποια άλλα φωτεινά μυαλά της Ελλάδας, ακολουθώντας την προτροπή του Κέννεντυ, να δημιουργήσουν μια Επιτροπή Σοφών για την διάσωση της πατρίδας μας αλλά και της Ευρώπης γενικότερα. Του ζητούμε να χρησιμοποιήσει την γοητεία που ασκεί και στα εγχώρια ΜΜΕ προς σ΄αυτή την κατεύθυνση μια και οι συμβουλές του, εαν είναι σωστές, θα μπορούσαν να αποβούν σωτήριες.

Το να αρκείται στο ρόλο celebrity της παγκόσμας βιομηχανίας του οικονομικού τρόμου μπορεί να είναι επωφελές-δεν θα πούμε επικερδές- για τον ίδιο αλλά δεν προσφέρει τίποτε στην πατρίδα του...

Δεν υπάρχουν σχόλια: