1.6.12

Δημοσιογράφοι:Προσέλαβαν ψυχολόγο για υποστήριξη…


Η κρίση χτυπάει τους πάντες – και τους δημοσιογράφους φυσικά.Δεν είναι όλα …κάμερες, φώτα, πλατό, χαμόγελα…Μάλιστα είναι από τους κλάδους που οι απολύσεις ή εξαναγκαστικές αποχωρήσεις και οι ... μειώσεις μισθών είναι τόσες πολλές- μπορεί να έχουν σε διακλαδικό επίπεδο τα πρωτεία.

Η ανεργία έχει φτάσει στα ύψη. Το ταμείο υγείας κόβει παροχές.Η εντατικοποίηση της δουλειάς έχει αυξηθεί…Η ανεργία χτυπά δημοσιογράφους και της πιο παραγωγικής ηλικίας (30-50 ετών) σε ποσοστό 75% . Εκτός από τους μακροχρόνια άνεργους που είναι 38,το τελευταίο 3μηνο προστέθηκαν άλλοι 408 με τάση ανόδου . Από τους 446 οι 220 είναι γυναίκες και οι 227 άνδρες, ενώ μόλις 97 από αυτούς λαμβάνουν επίδομα ανεργίας.

Σε αυτό πρέπει να προσθέσουμε ότι είναι ένας κλάδος με πάρα πολλές »επαγγελματικές» ασθένειες, τουτέστιν καρδιοπάθειες,άγχος, καρκίνους κλπ.

Με όλα αυτά δεν είναι καθόλου τυχαίο – μάλλον αποτελει απόδειξη – ότι ο ασφαλιστικός φορέας των δημοσιογράφων, ο ΕΔΟΕΑΠ, ειδοποίσε σήμερα το πρωί τα μέλη του ότι από την Τρίτη θα υπάρχει διαθέσιμος ψυχολόγος κάθε ημέρα για την δωρεάν υποστήριξη και τον έλεγχο της ψυχικής υγείας των ασφαλισμένων …
prionokordela

Δεν υπάρχουν σχόλια: