25.6.12

Το... «δόξα τω Θεώ» του Άνθιμου για την κυβέρνηση Σαμαρά ...


Την ανακούφιση της Εκκλησίας και του ιδίου για την ανάδειξη σταθερής κυβέρνησης, μετά τις εκλογές της περασμένης Κυριακής, εξέφρασε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο οποίος έκανε λόγο «για ένα καλό αποτέλεσμα». Στην ομιλία του, στον Ι.Ν.Τριών Ιεραρχών, ο Μητροπολίτης Άνθιμος δεν έχασε... την ευκαιρία να σχολιάσει τους ανιστόρητους ισχυρισμούς του ηγέτη των Σκοπίων ενώ εμφανίστηκε επικριτικός προς τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ – την οποία ωστόσο απέφυγε να κατονομάσει – επειδή συμμετείχε σε εκδηλώσεις νέων στο γειτονικό κρατίδιο κατά τις οποίες φάνηκαν να δέχονται την ονομασία «Μακεδονία». «Αυτή η δική μας νεολαία πήγε στα Σκόπια και τραγούδησε με τους νεολαίους των Σκοπίων ότι εκεί είναι η Μακεδονία. Πέστε μου αυτό είναι λογικό, είναι εθνικό;», διερωτήθηκε ο κ.Άνθιμος και είπε ότι αναμένει μια επίσημη απάντηση.

«Να παρακαλέσουμε τον Θεό για να φωτίζει όλους τους πολιτικούς εκπροσώπους μας στη Βουλή των Ελλήνων ώστε να πορεύονται με βάση το Σύνταγμά μας αλλά και με τις Αρχές της Ορθοδόξου Χριστιανικής μας Πίστεως την οποία αναγνωρίζει το Σύνταγμά μας», είπε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά που υπεβλήθη σε οφθαλμολογική χειρουργική επέμβαση.

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης σημείωσε ότι ως Έλληνες προσευχόμαστε για την επικράτηση της ειρήνης εντός και εκτός της Πατρίδας μας, για τη διατήρηση της ακεραιότητας και της ασφάλειας της Ελλάδας και να φωτίζει ο Θεός τους πολιτικούς μας άρχοντες και την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων για να ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση και κάθε άλλη απειλή ή αμφισβήτηση.

«Πρέπει να έχουμε ενότητα όλοι οι Έλληνες, να είμαστε μαζί, με κύριο παράγοντα ενότητας της Ορθόδοξη Χριστιανική μας Πίστη για να αποφύγουμε τους κινδύνους», υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

Με πληροφορίες απο το amen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: