1.6.12

Τζήμερος: Δεν είμαι Μπερλουσκόνι, να βάζω στην πολιτική, τις φίλες μου!...


Αν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεσμευτούν στην κατεύθυνση των μεταρρυθμίσεων από την επομένη των εκλογών, είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε μια κυβέρνηση συνεργασίας, η οποία θα εγκαινιάσει έναν... νέο πολιτικό πολιτισμό και θα χτίζει στη συναίνεση, δήλωσε ο πρόεδρος του συνασπισμού Δημιουργία ξανά- Δράση- Φιλελεύθερη Συμμαχία Θάνος Τζήμερος σε συνέντευξή του.

Παρά το κεντρικό σύνθημα του κόμματός του που είναι «πολιτική χωρίς πολιτικούς», ο κ. Τζήμερος υποστήριξε ότι οι δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα επιτάσσουν συμπράξεις.

Ο συνασπισμός με τη Δράση του Στέφανου Μάνου, αφορά έναν πολιτικό, που είναι 13 χρόνια έξω από την πολιτική, γιατί ακριβώς πάει κόντρα στο ρεύμα, δήλωσε ο κ. Τζήμερος.

Ο ίδιος πιστεύει ότι υπάρχουν πολιτικοί σοβαροί και άξιοι να ηγηθούν της χώρας, αλλά βλέπει να γίνονται και ανακατατάξεις στα δύο ιστορικά μεγάλα κόμματα.

Επέκρινε τη ΝΔ για λαϊκισμό και τον ΣΥΡΙΖΑ για διγλωσσία και έλλειψη σοβαρότητας, με ενδεχόμενο μάλιστα να αναλάβει μετά τις εκλογές κυβερνητική ευθύνη.

Στο ερώτημα, πού τοποθετεί τη «Δημιουργία ξανά», αρνήθηκε τους χαρακτηρισμούς «δεξιά» ή «αριστερά» και απάντησε μόνον «μπροστά».

Αρνήθηκε επίσης κάθε αναλογία με το φαινόμενο Μπερλουσκόνι, που ξεκίνησε χωρίς πολιτικούς, λέγοντας ότι αφορά άλλα μεγέθη και άλλα ήθη.

«Ο Μπερλουσκόνι», είπε, «έβαλε στην πολιτική τις φίλες του».

Αναφερόμενος στα οικονομικά θέματα, είπε ότι από τη 18η Ιουνίου, θα ασκήσουμε κάθε πίεση για την κατάργηση της φορομπηχτικής πολιτικής «επί δικαίων και αδίκων», διότι δεν μπορείς να φορολογείς το «μη εισόδημα» και χαρακτήρισε την πολιτική αυτή «ανήθικη», αλλά και «αντιαναπτυξιακή».

Ο κ. Τζήμερος θεωρεί κεντρικό σημείο για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, τη δημιουργία σταθερού θεσμικού πλαισίου που «θα αλλάξει τη σχέση πολίτη-πολιτείας».

Εφόσον ο πολίτης τηρεί τις προϋποθέσεις, θα παίρνει την άδεια και η πολιτεία θα ελέγχει την τήρησή τους εφαρμόζοντας τον νόμο.

Έτσι, θα απαλειφθεί το μεγαλύτερο εμπόδιο για την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις, που είναι, όπως τόνισε, η αφερεγγυότητα και η μη προβλεψιμότητα του κράτους.

«Ποιός θα έρθει να επενδύσει εδώ όταν δεν ξέρει πότε, πώς και πόσο θα του στοιχίσει να ξεμπερδέψει με τις αδειοδοτήσεις;» αναρωτήθηκε. «Fast track», είπε χαρακτηριστικά, «πρέπει να υπάρχει για όλες τις επενδύσεις.
Είτε πρόκειται για επιχείρηση εκατομμυρίων, είτε για τυροπιττάδικο».

Για το άμεσο και βραχυπρόθεσμο «ζέσταμα» της οικονομίας, είπε ότι πρέπει να ενεργοποιηθούν οι πάντες για αξιοποίηση των κεφαλαίων του ΕΣΠΑ και να «ξεκολλήσουν» από τα υπουργικά γραφεία οι φάκελοι με σχέδια επενδύσεων, που θα έδιναν σε πρώτη φάση τουλάχιστον τέσσερις χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Ερωτηθείς για το θέμα της ανεργίας, είπε ότι η αντιμετώπισή του προϋποθέτει δημιουργία θέσεων εργασίας, δηλαδή ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, η λειτουργία της οποίας αναστέλλεται από τη γραφειοκρατία, τη διαφθορά, την πολυνομία και την έλλειψη δικαιοσύνης.

«Εμείς», είπε στο σημείο αυτό, «θα πιέσουμε τη μελλοντική κυβέρνηση με όλες μας τις δυνάμεις προς αυτή την κατεύθυνση και θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια και νομοσχέδιο από όπου κι αν προέρχεται γι αυτό τον σκοπό».
«Αυτό είναι εύκολο να γίνει», πρόσθεσε.

«Το δύσκολο είναι αυτό που γίνεται σήμερα με τη δαιδαλώδη νομοθεσία κα τις διαδικασίες.
Αλλά αυτό βολεύει όσους παρανομούν και παίρνουν «μίζες».

Για το μεταναστευτικό, είπε ότι με δεδομένο ότι δεν πρόκειται να επιστρέψουμε στο δημογραφικό του ΄80, πρέπει να σκύψουμε στην επίλυση του ζητήματος σε εθνικό και ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Να διεκδικήσουμε αναθεώρηση της συμφωνίας Δουβλίνο ΙΙ και να αναλάβει και η Ευρώπη τις ευθύνες της.
Σε εθνικό επίπεδο, είπε, πρέπει να ξαναδούμε την πολιτική του ασύλου, ενώ συμφώνησε με τους «φράχτες» για να μην είναι η χώρα «ξέφραγο αμπέλι», με την ευρύτερη χρήση της Frontex, όπως είπε και επέμεινε στη θέση του για λειτουργία των «ειδικών οικονομικών ζωνών», που θα έδιναν μεν εργασία μειωμένης αμοιβής στους μετανάστες, όπως γίνεται και αλλού, αλλά όχι μαύρη εργασία.

Καταδίκασε κατηγορηματικά τις πρακτικές της Χρυσής Αυγής και τον ρατσισμό, λέγοντας ότι δέχεται αήθεις επιθέσεις και λάσπη από τους αντιπάλους του που τον χαρακτηρίζουν άλλοτε ακροδεξιό και άλλοτε αριστεριστή.
Ιδιαίτερα αυστηρός ήταν στο θέμα της Παιδείας, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για «πεδίο αισχρής συναλλαγής» και θεώρησε απαράδεκτο το γεγονός ότι οι πρυτάνεις αρνούνται την εφαρμογή του νόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: