1.5.12

Ο Τσίπρας και ο Καμμένος εναλλάξ Πρωθυπουργοί!...


Το σενάριο της “κυβερνώσας Αριστεράς” αντιμετωπίστηκε με ιλαρότητα και θυμηδία από πολλούς.
Κι όμως υπάρχει ένα «ακραίο σενάριο» που κάνει τον Τσίπρα Πρωθυπουργό εναλλάξ με τον Καμμένο (εκεί καταλήγουν οι διαπραγματεύσεις σύμφωνα με τα άστρα και τα ταρό).
Πρόκειται για Κυβέρνηση ...
ευρύτατου συνασπισμού «αντισαμαρικών» δυνάμεων.

Στην αριθμητική των εκλογών είναι ένα σενάριο οριακό, αλλά υπαρκτό, που απαντά ίσως στην «περίεργη» κινητικότητα της τελευταίας εβδομάδας.

Η όσμωση μεταξύ κομμάτων με τόσο διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες και στοχεύσεις, μπορεί με καλή διάθεση και πολλά λίτρα νερό στο κρασί να ευοδωθεί.

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ εμμένει στη συμμετοχή του ΚΚΕ, αν και ο Περισσός την απορρίπτει μετά βδελυγμίας;

Γιατί μιλά για διερευνητική εντολή που δεν θα επιστραφεί;

Ασφαλώς και γνωρίζει ότι πρέπει πρώτα να αποδείξει ότι έχει τη «δεδηλωμένη» πλειοψηφία.

Συνυπολογίζουμε ότι πολλοί αναλυτές έχουν επιδείξει μια μανία με τη σημασία που έχει το γεγονός δέκα κόμματα να μπουν στη Βουλή.

Στο ένα σενάριο με δέκα κόμματα στη Βουλή (ΝΔ 23,5%, ΠΑΣΟΚ 16,5%) που δημοσιεύτηκαν χθες στο «Βήμα της Κυριακής» τα κόμματα λαμβάνουν τις εξής έδρες: ΝΔ 113. ΠΑΣΟΚ, 44 και τα υπόλοιπα κατά σειρά κόμματα, 30, 27, 24,21, 13, 11,9,8.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τρίτο κόμμα και με δεδομένη τη μη συμμετοχή του ΚΚΕ, μία κυβερνητική πλειοψηφία μπορεί να διαμορφωθεί ως εξής:

ΣΥΡΙΖΑ 30, ΔΗΜΑΡ 24 (σύνολο 54), ΠΑΣΟΚ 44, ΑΝΕΛ 21, ΛΑΟΣ 13, Οικολόγοι 11, ΔΗΣΥ 8:

Σύνολο 151 βουλευτές!!!

Κυβερνητικός συνασπισμός χωρίς τη ΝΔ, χωρίς το ΚΚΕ, χωρίς ασφαλώς τη Χρυσή Αυγή.

Αντιλαμβανόμαστε ίσως καλύτερα την εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχει το ΚΚΕ. Στο σενάριο που συζητάμε με τον Περισσό μέσα, προκύπτει πλειοψηφία 175 εδρών!!!

Με το ΚΚΕ μέσα και στο δεύτερο σενάριο (ΝΔ 26%, ΠΑΣΟΚ 19%) βγαίνει ισχυρή Κυβέρνηση 170 εδρών, ενώ χωρίς το ΚΚΕ μένει στις 146 έδρες…

Αυτό που δεν λένε οι λεγόμενοι και «αντιμνημονιακοί» είναι ότι στην Κυβέρνηση θα συμμετάσχει και το ΠΑΣΟΚ. Θα προσφέρει τις έδρες του, θα πάρει τα Υπουργεία του σε μια Κυβέρνηση που τον πρώτο λόγο θα έχει η Ανανεωτική Αριστερά των Ανεξάρτητων Πασοκοοικολόγων Ελλήνων του ΛΑΟΣ και της Ντόρας.

Καρατζαφέρης και ΔΗΣΥ θα προτάξουν το «καλό του έθνους» και την «κρυφή χαρά» ότι ο Σαμαράς θα είναι στην αξιωματική αντιπολίτευση, αν και η ΝΔ θα έλθει πρώτο κόμμα και με διαφορά!!!

Είναι δυνατόν να πει η Ντόρα και ο Καρατζαφέρης, όχι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο;

Οι Οικολόγοι δεν θα έχουν λόγο να πουν όχι σε μια Κυβέρνηση ευρύτατης «κεντροαριστερής» κατά κύριο λόγο συνεργασίας, που θα σεβαστεί τα δικαιώματα των κορμοράνων του Ελαιώνα, της αστακοκαραβίδας της Φολεγάνδρου και τις μεζονέτες του Υπολοίπου Αττικής…

Πως θα ξεπεραστεί το θεωρητικό εμπόδιο της συμμετοχής του μνημονιακού ΠΑΣΟΚ; Τα κόμματα θα δηλώσουν ότι θα βαδίσουν στο δρόμο που χάραξε ο Ολάντ (επαναδιαπραγμάτευση, έμφαση στην ανάπτυξη, σεβασμό στις καμαριέρες τις οποίες και θα νυμφεύονται) τρεις τηλεοπτικές συγγνώμες την ημέρα γονυπετής από τον Βενιζέλο και το γλυκό έδεσε.

Ένας ευρύτατος αν και ετερόκλητος σχηματισμός θα βρεθεί στην εξουσία, έχοντας αθροιστικά την πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Ουσιαστικά θα έχει εκμεταλλευτεί τον κατακερματισμό και την ψήφο διαμαρτυρίας των Ελλήνων…

Αφού όλοι πουλάνε τρέλα σχετικά με τις εκλογές, δεν υπάρχει περίπτωση να μείνουμε πίσω εμείς που κάνουμε και εξαγωγή στο είδος…

Μικρός Οδυσσέας
www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: