28.3.12

Το ΤΣΜΕΔΕ (ή τουλάχιστον ότι απέμεινε από αυτό), στο ΕΟΠΥΥ.


Οι παροιμίες οι Ελληνικές είναι σωστές, το (εκεί που μας χρωστούσανε, μας πήραν και το βόδι), είναι γεγονός.
Η ιστορία ξεκινάει από πιο παλιά, όταν ήταν στη ΝΔ, Υπ. Εργασίας η Φάνη Π. Πετραλιά.
Μία γυναίκα, η οποία όχι μόνο δεν δούλεψε ποτέ στην ζωή της, δεν έχει κανένα πτυχίο, αλλά ...
ούτε έκανε και ποτέ δουλειές στο σπίτι της, γιατί λόγο της οικονομικής της άνεσης, είχε πάντα δούλους.

Αυτή λοιπόν σε μία νύκτα, πέρασε το νομοσχέδιο της ένωσης σε ένα ταμείο (ΕΤΑΑ), των ταμείων των Μηχανικών, των Ιατρών και των Δικηγόρων.

Τότε το ΤΣΜΕΔΕ είχε αποθεματικά περί τα 5,5 δισεκατομμύρια.
Με την ένωση αυτή, έχασε 2 δισεκατομμύρια, επειδή τα αποθεματικά των άλλων ταμείων, ήταν οριακά, η ανύπαρκτα.

Τώρα λοιπόν, επανέρχονται οι τωρινοί κυβερνώντες, ΠΑΣΟΚ κατά συνέπεια, ή όπως αλλιώς λέγονται, και δημιουργούν το ΕΟΠΥΥ, από Ιανουάριο του 2012, που εντάσσουν κάποια ταμεία όπως ΙΚΑ, Εμπόρων, κ.λ.π. (προκειμένου να βολευτούν κάποιοι δικοί τους προφανώς), και ξαφνικά, εντάσσουν και το ΕΤΑΑ των επιστημόνων αυθαίρετα, σε ένα άχρηστο, δυσλειτουργικό και από την ίδρυσης του ελλειμματικό, υποτιθέμενο ταμείο, (μόνο και μόνο για να φανεί ότι κάτι κάνουν), κάποιοι τυχάρπαστοι, όπως ο Λοβέρδος, Τιμοσίδης, Μπόλαρης και από την άλλη Κουτρουμάνης, Κουτσούκος, Λιβανός, Δρέττα, προκειμένου να βάλουν τα υπόλοιπα χρήματα των ταμείων των επιστημόνων (και ιδικά του ΤΣΜΕΔΕ) στο χέρι, (δηλαδή να τα κλέψουν), όσα χρήματα δηλαδή απέμειναν, από την λεηλασία των αποθεματικών μας, μετά από την αυθαίρετη μετατροπή τους σε ομόλογα, από την Τράπεζα της Ελλάδος και την Διοίκηση των ταμείων, (η οποία διοίκηση), είναι κατά κανόνα κομματική και όχι εκλεγμένη και κατά συνέπεια δεν προστατεύει τα συμφέροντα των ασφαλισμένων, αλλά τα κομματικά.

Τι σχέση έχουμε εμείς λοιπόν, με τα υπόλοιπα ταμεία του ΕΟΠΥΥ??????
Ποία είναι η σχέση των ποσών που πληρώνουμε εμείς και οι υπόλοιποι???????
Κανείς δεν ξέρει.
Σε ένα ταμείο, το οποίο ήταν το μόνο που είχε πλεονάσματα, επειδή οι ελεύθεροι επαγγελματίες δουλεύουν σχεδόν μέχρι να πεθάνουν και ιδιαίτερα οι Μηχανικοί.

Συμβαίνει κάτι ανάλογο λοιπόν, όπως συνέβη και στο παρελθόν με την ΔΕΗ, που ήρθε το κράτος και πήρε τα αποθεματικά της, για καλύτερη διαχείριση και τα κατέστρεψε, ή τα έκλεψε, ή τα έχασε στο χρηματιστήριο και μετά άρχισε να λεει, ότι χρηματοδοτεί το ταμείο, γιατί είναι ελλειμματικό, κοροϊδεύοντας τον κόσμο, με το σκεπτικό να την σπάσει σε δύο κομμάτια, (όπως ήταν δηλαδή, πριν 50 χρόνια) και είχε παρατηρηθεί, ότι ήταν δυσλειτουργικό, για να πουλήσουν το τμήμα της διανομής σε ιδιώτες, γιατί είναι επικερδής και να κρατήσει την συντήρηση, (γιατί είναι ελλειμματική) το κράτος, γιατί εμείς την πληρώνουμε.

Εδώ κολλάει το, (εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι).

Μόνο που εμείς είμαστε τα βόδια, σε κάποιους που είναι κλέφτες και ανίκανοι και δεν έχουμε ξεσηκωθεί ακόμα, (δηλαδή οι του ΕΤΑΑ), για να τους πετάξουμε έξω.

Ελπίζω λοιπόν, ότι οι των ταμείων μας να ξεσηκωθούν, όσο είναι ακόμα καιρός, γιατί από 01/06/2012, κλείνει η ένταξη στον ΕΟΠΥΥ.

Και επί τι ευκαιρία, αγαπητοί μου.

ΟΧΙ στο ΠΑΣΟΚ, την ΝΔ, το δίπτυχο της Τρόικας, που μας έφεραν εδώ που μας έφεραν, και ιδιαίτερα ΟΧΙ στα γνωστά ονόματα.

Καθώς επίσης, ΟΧΙ στα κόμματα που δουλεύουν τον κόσμο, όπως ΚΚΕ (που είναι αρνητικοί ακόμα και στο κίνημα της πατάτας, που αγοράζει ο κόσμος φτηνότερα, ή μπλοκάρουν την κίνηση των πλοίων, λες και αυτοί που ταξιδεύουν με τα πλοία ή μεταφέρουν τα προϊόντα τους, είναι πλουτοκράτες), χαμηλώνοντας το επίπεδο του κόσμου, γιατί οι πλούσιοι, ή πηγαίνουν με δικά τους μέσα, η με αεροπλάνο.
ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζουν τους μετανάστες, (καθαρά θεατρικά, μεταφέροντάς τους από εδώ και από εκεί), λες και η Ελλάδα είναι στάβλος και κέντρο αναξιοπαθούντων.
Αλλά και οι δύο, κάνουν μόνο κριτική και από προτάσεις μηδέν.

ΝΑΙ όπου αλλού θέλετε.

ΟΧΙ σε οικογενιοκρατικά πολιτικά κατεστημένα τύπου (Παπανδρέου, Γεννηματά (παντελώς άχρηστη και χωρίς κανένα πτυχίο και ως φελλός επιπλέει παντού), Αρσένης (γιος της Κατσέλη ευρωβουλευτής), Καραμανλήδες, Μητσοτάκηδες, Βαρβιτσιώτης, Κεφαλογιάννηδες, Δήμες, Αναγνωστόπουλους, Σιούφες, κ.λ.π.
ΟΧΙ σε αθλητές, ηθοποιούς, τραγουδιστές, μοντέλα, δημοσιογράφους, ΙΔΙΚΑ συνδικαλιστές που άλλα λένε πριν πάρουν την καρέκλα και άλλα μετά, (όπως Κουτρουμάνης, Πρωτόπαπας), γιατί δεν έχουν να δώσουν τίποτα ούτε στον λαό, ούτε στο κράτος.

ΟΧΙ σε κολλητούς προέδρων, πρώην και νυν.

ΝΑΙ σε (Τεχνοκράτες), ανθρώπους με μόρφωση και τεχνογνωσία, (αποδεδειγμένη).
Και λεω με αποδείξεις, γιατί οι περισσότεροι από αυτούς που είναι πολιτικοί, ήταν χωρίς κανένα πτυχίο (δηλαδή παντελώς αμόρφωτοι, όπως Γεννηματά) και ανεπάγγελτοι, η κακοί επαγγελματίες (όπως ο Γιακουμάτος, Ρέππας κ.λ.π.), πριν γίνουν βουλευτές και ορισμένοι, πήραν τα πτυχία τους, κατά την διάρκεια την βουλευτικής τους καριέρας.


Κασιμάτης Γιώργος
Πρώην ψηφοφόρος του ΠΑΣOK

kafeneio-gr.blogspot.

Δεν υπάρχουν σχόλια: