28.3.12

"Μπλόκο" στους πολιτικούς γάμους μεταξύ αλλοδαπών...



Αλλοδαποί χωρίς άδεια παραμονής εξασφάλιζαν τη νόμιμη διαμονή τους ...με "λευκούς" γάμους! - Την απάτη αντιλήφθηκε και ερεύνησε το Υπ. Εσωτερικών που με εγκύκλιο προς τους δήμους απαγορεύει την τέλεση γάμου αν δεν... υπάρχει πράσινη κάρτα.

"Φρένο" στους πολιτικούς γάμους μεταξύ αλλοδαπών που δε διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα βάζει το Υπουργείο Εσωτερικών, μετά από πολύμηνη έρευνα πολλαπλών περιπτώσεων πολιτικών γάμων μεταξύ αλλοδαπών. Η έρευνα ξεκίνησε από το Ηράκλειο, καθώς προκάλεσαν εντύπωση οι πολυάριθμοι γάμοι μεταξύ Πακιστανών με Βουλγάρες (διαβάστε εδώ).

Οι έρευνες συνεχίστηκαν και σε άλλους δήμους, ενώ αφού διαπιστώθηκε ότι οι "λευκοί" γάμοι ... έδιναν και έπαιρναν, το Υπουργείο Εσωτερικών με εγκύκλιο που έλαβαν σήμερα οι δήμοι ενημερώνει ότι στο εξής δεν επιτρέπεται η τέλεση γάμων μεταξύ αλλοδαπών σε περίπτωση που έστω ο ένας από τους δύο δεν κατέχει πράσινη αλλά ροζ κάρτα, που υποδηλώνει ότι έχει υποβάλλει αίτηση ασύλου, χωρίς ωστόσο να την έχει λάβει.

Το ενημερωτικό σημείωμα έφθασε στους δήμους στην προσπάθεια να "κοπεί" η "κομπίνα" που είχε στηθεί, εξασφαλίζοντας στους αλλοδαπούς άδεια παραμονής.
cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: