1.3.12

Βαλβέρδε: «Θέλουμε επιτυχίες σε όλα»!...


Ολοκληρώθηκε πριν απο λίγο η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Ερνέστο Βαλβέρδε, στους εκροσώπους του Τύπου. Ο τεχνικός του Θρύλου δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων και φυσικά απάντησε σε όλες με την ειλικρίνεια που τον διακρίνει.

Ο Ισπανός τεχνικός τόνισε ότι ... θέλει να πετύχουν σε όλα όσα στοχεύουν για φέτος, αναγνωρίζοντας ότι είναι δύσκολο να συμμετέχεις σε τρεις διοργανώσεις. Παράλληλά τόνισε είναι ευχαριστημένος με τα πάντα στον Ολυμπιακό, απο τον τρόπο που του συμπεριφέρονται έως και το πιο μικρό ζήτημα.

Η αρχική τοποθέτηση

«Την Κυριακή ξεκινάμε με ένα παιχνίδι δύσκολο απέναντι στον ΟΦΗ. Και από εδώ και πέρα θα είναι ακόμα πιο δύσκολοι οι αγώνες, για το πρωτάθλημα, το Europa League αλλά και για το κύπελλο».

«Είναι σημαντική η προσπάθεια όλων των ποδοσφαιριστών. Μέχρι σήμερα είχαμε απώλειες λόγω τραυματισμών, αλλά πλέον θα είναι όλοι μαζί για την δύσκολη συνέχεια. Παραλίγο να είχαμε πρόβλημα με τον Μαρκάνο, αλλά ευτυχώς δεν έχει κανένα πρόβλημα και θα παίξει κανονικά».

Το Γιουρόπα Λιγκ

Οι επιτυχίες στην Ευρώπη γίνονται με το πως τα πηγαίνεις στην διοργάνωση, όχι μόνο από το αποτέλεσμα αλλά και από την εικόνα που δείχνει η ομάδα. Έτσι σήμερα κρίνεται ως επιτυχημένη η πορεία μας όχι μόνο από τα αποτελέσματα αλλά και από την απόδοση που είχαμε.

Είναι σίγουρο πως θέλουμε να συνεχίσουμε, μέχρι στιγμής τα έχουμε καταφέρει. Θέλουμε να συνεχίσουμε, η Μέταλιστ είναι πολύ καλή ομάδα και πιστεύω ότι μπορούμε να ανταποκρίθουμε. Σίγουρα πάντως θέλουμε να συνεχίσουμε.

Οι τρεις διοργανώσεις

«Αυτό θα φανεί τις επόμενες αγωνιστικές, μέχρι στιγμής έχουμε δείξει πως μπορούμε να το αντέξουμε. Στο κύπελλο μας έχουν μείνει δύο παιχνίδια για να φτάσουμε στον τελικό. Έχουμε ακόμα δύο δύσκολα παιχνίδια, αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε.

Υπάρχουν όμως και παιχνίδια που έχουμε χάσει βαθμούς, αλλά αυτό θα φανεί στο μέλλον».

Το παιχνίδι με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο

«Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα και αυτό έχει δημιουργηθεί με όσα έχω δει μέχρι στιγμής. Έχω εμπιστοσύνη γιατί έχει δείξει ότι σε δύκολες στιγμές έχει δείξει την συγκέντρωση της. Το έχει δείξει και στο παρελθόν πως σε δύσκολα παιχνίδια η ομάδα ανταποκρίνεται. Αυτό που φοβάμαι περισσότερο είναι οι τραυματισμοί μόνο.

Οι διαφορές σε σχέση με το πρώτο ματς και το 2-2

«Το επόμενο παιχνίδι είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο ματς γιατί ο ΟΦΗ είναι δυνατή ομάδα, αμύνεται πολύ καλά και κάνεις καλές αντεπιθέσεις. Πρέπει να ειμαστε συγκεντρωμένοι για να το κερδίσουμε.

Οσον αφορά το πρώτο παιχνίδι όταν ήμασταν στο 2-0 η ομάδα είχε το μυαλό στο επόμενο παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ και δεν πίστευε ότι μπορεί να το χάσει. Χαλαρώσαμε εκεί και γι' αυτό δεχτήκαμε δύο γκολ που δεν το περιμέναμε.

Γι' αυτό δεν θέλω να γίνει με τίποτα αυτό στο παιχνίδι της Κυριακής με τον ΟΦΗ γιατί μετά παίζουμε με την Μέταλιστ και δεν θέλω με τίποτα να ξανασυμβεί αυτό».

Την συγκέντρωση των παικτών στον ΟΦΗ και όχι στο μεθεπόμενο ματς

«Το πιο δύσκολο πράγμα στις ομάδες είναι η συγκέντρωση. Να ξεχωρίζεις ποιοι είναι οι στόχοι και να συγκεντρώνεσαι σ' αυτόν που έχει την μεγαλύτερη βαρύτητα.

Είναι δύσκολο τόσο για εμάς, όσο και για εσάς και γίνεται προσπάθεια γι' αυτό. Αυτό που θέλουμε εμείς είναι να έχουμε στο μυαλό μας το παιχνίδι της Κυριακής και μετά αυτό με την Μέταλιστ. Το ίδιο θέλω από όλους το ίδιο και από τον κόσμο».

Για την τακτική με τον ΟΦΗ και τις απουσίες στην επίθεση.

«Δεν με απασχολούν οι απουσίες, μπορεί να παιξει ο Μιραλάς επιθετικός, μπορεί να παίξει και ο Φουστέρ, έχουμε εναλλακτικές λύσεις.»

Την απόδοση του Κάρολ συγκριτικά με αυτή του Καζίμ Ρίτσαρντς.

Είναι πολύ πιο δύσκολο για ένα παίκτη που παίζει μέσα στο γήπεδο για να συνηθίσει αυτό που η ομάδα του κάνει απ' ότι με έναν τερματοφύλακα. Για τον τερματοφύλακα είναι πολύ πιο εύκολο και γι' αυτό είχε αυτή την απόδοση ο Κάρολ.

Τους ποδοσφαιριστές που δεν έχουν ανανεώσεί τα συμβόλαιά τους.

«Δεν πιστεύω πως αυτό είναι κάποιο πρόβλημα, είναι στη φύση του επαγγέλματος του ποδοσφαιριστή και του προπονητή. Ο παίκτης και ο προπονητής ασχολείται με το συμβόλαιο που έχει αυτή τη στιγμή χωρίς να ασχολείται με αυτό που θα γίνει την επόμενη χρονιά.

Και δεν έχω καμία αμφιβολία για τους παίκτες μου ότι δίνουν τα πάντα ακόμα και αν δεν έχει γίνει συζήτηση για τα συμβόλαιά τους. Όπως οι Ιμπαγάσα, Μοδέστο και άλλοι. Δεν με απασχολεί καθόλου γιατί δεν έχω κανέναν παράπονο από αυτούς ακόμα και από τους δανεικούς που δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό.»

Τη Μέταλιστ

«Έχω ιδιαίτερη εκτίμηση για την Μέταλιστ, είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος, την υπολογίζω πολύ. Έχω δει κάποια πράγματα για την ομάδα αυτή αλλά τώρα με απασχολεί πρώτα το παιχνίδι με τον ΟΦΗ και τίποτα άλλο.»

Τα δημοσιεύματα για Μπαρτσελόνα

«Δημοσιογραφικές ιστορίες είναι αυτό το ερώτημα. Κάποιες φορές σε βάζουν στην καλύτερη ομάδα του κόσμου και κάποιες φορές σε πετάνε στο δρόμο. Δεν με απασχολούν καθόλου. Είναι πολύ εύκολο να γραφτεί κάτι τέτοιο και δεν με επηρεάζουν καθόλου.»

Την επόμενη, χρονιά και αν έχει μιλήσει με τον κ. Μαρινάκη.

«Είναι κάτι που δεν μπορώ να το πω τώρα. Αυτό είναι κάτι που αφορά εμένα και τον πρόεδρο μόνο. Θα το συζητήσουμε και όταν είναι η ώρα θα σας το ανακοινώσουμε.»

Για τα επόμενα δύσκολα παιχνίδια στο πρωτάθλημα

«Σίγουρα ξεκινάμε μία φάση που τα αποτελέσματα θα είναι καθοριστικά. Και η ομάδα που θα χάσει βαθμούς δεν θα είναι αυτή που θα κατακτήσει και το πρωτάθλημα.

Όσο για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό σίγουρα το αποτέλεσμα είναι σημαντικό, αλλά δεν θα κριθεί εκεί ο πρωταθλητής. Το πρωτάθλημα κρίνεται σε άλλα παιχνίδια που χάνεις βαθμούς με μικρότερες ομάδες. Σίγουρα είναι σημαντικό, αλλά δεν θα κρίνει και το πρωτάθλημα.

Πάντα σκέφτεσαι και θες να ονειρεύεσαι να τα πετύχεις όλα. Ξέρω όμως ότι μάλλον θα πρέπει να συμβιβαστώ με λιγότερα. Σίγουρα θέλουμε να πετύχουμε στο πρωτάθλημα, μου αρέσει να συνεχίσουμε στο πρωτάθλημα, αλλά και να πάρουμε το κύπελλο. Τα πάμε καλά μέχρι στιγμής, αλλά θέλουμε να συνεχίσουμε να το κάνουμε.

Ο Παναθηναϊκός τα πάει καλά φέτος, έχει καλή απόδοση, αλλά έτσι και εμείς και θέλουμε να κάνουμε επιτυχίες σε όλα. Σε κάθε περίπτωση ο πρωταρχικός μας στόχος είναι να είναι περήφανοι οι φίλαθλοί μας στο τέλος.»

Αν περνάει καλά και αν είναι υπερήφανος ανεξάρτητα με πόσους τίτλους θα πάρει στο τέλος

«Σίγουρα είμαι πάρα πολύ χαρούμενος, και από την πρώτη φορά, όχι μόνο την δεύτερη φορά. Ο κόσμος μου συμπεριφέρεται άψογα, όλοι μου συμπεριφέρονται άψογα κι μέχρι στιγμής είναι όλα καλά. Είμαι ικανοποιημένος και από την ομάδα και απ' όλα.

Είμαι ένα ξένος που του έδωσε δουλειά η Ελλάδα και ξέρω ότι τα πράγματα ποτέ δεν είναι εύκολα. Ξέρω ότι δεν μπορούν να πηγαίνουν πάντα καλά, αλλά στο τέλος ξέρω ότι θα είμαι ευχαριστημένος.»
olympiacos24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: