1.2.12

Μόσιαλος σε ΠΟΣΠΕΡΤ: Αντιπροσωπεύετε τη χειρότερη εκδοχή...


... του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού...

Ακριβά εξακολουθεί να πληρώνει την απόφαση του να συγκρουσθεί με την ΠΟΣΠΕΡΤ ο Ηλίας Μόσιαλος καθώς οι συνδικαλιστές των δημοσίων ΜΜΕ εκδίδουν...

άθλιες ανακοινώσεις κάθε φορά που ο πρώην υπουργός Επικρατείας τολμά να διατυπώσει την άποψη του.

Χθες, ο Ηλίας Μόσιαλος δήλωσε:

Χθες το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ, υπό την πίεση του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού, ακύρωσε τις προσπάθειες και τις προτάσεις που είχα καταθέσει για αναδιάρθρωση και ενίσχυση των ποιοτικών χαρακτηριστικών και της τηλεθέασης/ ακροαματικότητας των δημόσιων ΜΜΕ. Με τις χθεσινές αποφάσεις διατηρούνται δραστηριότητες, όπως το περιοδικό Ραδιοτηλεόραση, που δεν καλύπτουν καμία ανάγκη στον συγκεκριμένο χώρο. Δημιουργούνται έτσι μόνο περιττές δαπάνες, οι οποίες καλύπτονται με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων. Η ΕΡΤ εισπράττει από το ανταποδοτικό τέλος ποσό 300 εκατ. Ευρώ, ποσό που περίπου αντιστοιχεί στο σύνολο της διαφημιστικής δαπάνης για τα ιδιωτικά ΜΜΕ. Θα περίμενε λοιπόν κανείς να έχει τουλάχιστον το 50% της τηλεθέασης. Εξάλλου αυτό είναι το ποσοστό τηλεθέασης και ακροαματικότητας που διατηρούν, παρά τον μεγάλο ανταγωνισμό που έχουν να αντιμετωπίσουν, τα δημόσια ΜΜΕ σχεδόν στο σύνολο των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κρατών.

Στην περίπτωση των ελληνικών δημόσιων ΜΜΕ επιβεβαιώνεται, για ακόμη μια φορά ο ελληνικός κανόνας, σύμφωνα με τον οποίο όσα περισσότερα ξοδεύει κανείς στο ελληνικό δημόσιο, τόσο λιγότερα ποιοτικά και ποσοτικά αποτελέσματα έχει.

Στον ελληνικό δημόσιο διάλογο για τα δημόσια ΜΜΕ κυριαρχούν τρεις μύθοι. Ο πρώτος μύθος υποστηρίζει πως τα δημόσια ΜΜΕ δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό. Η στρεψοδικία είναι εμφανής, αφού είναι γνωστό πως οι Έλληνες φορολογούμενοι επιβαρύνονται με το ειδικό τέλος για την ΕΡΤ. Ο δεύτερος μύθος αφορά πως για το κριτήριο της τηλεθέασης δεν ισχύει για τη δημόσια τηλεόραση, γιατί αυτή προσφέρει ποιοτικά προγράμματα σε αντιδιαστολή με την ιδιωτική. Λες και τα υπόλοιπα δημόσια κανάλια στην Ευρώπη, τα οποία διατηρούν το μισό τηλεοπτικό μερίδιο δεν έχουν ποιοτικά προγράμματα. Ο τρίτος μύθος αφορά την άποψη που υποστηρίζει πως χρειάζεται να ενισχυθούν με οικονομικούς πόρους τα δημόσια ΜΜΕ για να αντιπαρατεθούν στα ιδιωτικά. Και όμως οι δαπάνες στα μεγάλα δημόσια ΜΜΕ στις ευρωπαϊκές χώρες αναλογικά δεν είναι καθόλου υψηλότερες από τις δαπάνες των ιδιωτικών, ενώ παραμένουν οι ισχυροί παράγοντες στο τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό τοπίο.

Η ΕΡΤ χρειάζεται να αλλάξει ριζικά το μοντέλο λειτουργίας της και παραγωγής. Χρειάζεται να στοχεύσει στη διεύρυνση του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού μεριδίου της. Ο καλύτερος δρόμος για να το πετύχει αυτό είναι να επικεντρώσει τις δραστηριότητές της σε δυο μεγάλα κανάλια και να μειώσει με ορθολογικό τρόπο τους περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Ως υπουργός πρότεινα τη συγκρότηση Επιτροπής για τη διαμόρφωση ενός νέου θεσμικού πλαισίου για την ΕΡΤ. Γνωρίζω πως η προσπάθεια συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς. Ελπίζω σύντομα να έχουμε τα πορίσματα αυτής της Επιτροπής για να ανοίξει πλέον ένας σοβαρός διάλογος για το ρόλο και τον χαρακτήρα της δημόσιας τηλεόρασης και κατά συνέπεια και των δημόσιων ΜΜΕ. Η ΕΡΤ σήμερα έχει πολλές ποιοτικές εκπομπές, θα έπρεπε να συνεχίσει και να επικεντρώσει την προσπάθεια της στην ενίσχυση των ελληνικών παραγωγών, μειώνοντας ταυτόχρονα τις γραφειοκρατικές και διοικητικές δαπάνες. Χρειάζεται άμεσα να γίνουν ριζικές προσπάθειες για την αναδιάρθρωση του πλαισίου λειτουργίας των δημόσιων ΜΜΕ. Αντιθέτως οι χθεσινές αποφάσεις του Δ.Σ αποτελούν βήματα υποχώρησης στον συντεχνιακό συνδικαλισμό, βήματα που βλάπτουν τη δημόσια τηλεόραση, αλλά και εκείνους από τους εργαζόμενους σε αυτήν που μοχθούν και παράγουν σημαντικό έργο. Έργο που χάνεται, γιατί ο συντεχνιασμός το εμποδίζει να αναδειχθεί.

Θα πρέπει όμως να υπενθυμίσουμε σε αυτούς τους «συνδικαλιστές» πωςη ΕΡΤ ανήκει στον ελληνικό λαό και όχι σε αυτούς. Αυτοί δεν είναι ούτε καν οι εκπρόσωποί του. Τέτοιος είναι η ελληνική κυβέρνηση και αυτή θα πρέπει καθαρά να εκφράσει τη θέση της για τις χθεσινές εξελίξεις.


Σήμερα η ΠΟΣΠΕΡΤ απάντησε:

Κύριε Μόσιαλε, Αγ. Παρασκευή 01/02/12

Βαλθήκατε πάλι να μας κάνετε να χάσουμε την ώρα μας. Κατά καιρούς το ίδιο κάνει και ο κύριος Μανδραβέλης κι αναρωτιόμαστε, “τι σόι δίαυλο επικοινωνίας έχουν αυτοί οι δύο;”

Λέτε ότι με τις αποφάσεις του ΔΣ της ΕΡΤ διατηρείται το περιοδικό ραδιοτηλεόραση, που δεν καλύπτει καμιά ανάγκη στο χώρο. Αμ δεν είναι αυτό. Είναι ότι άμα κλείσει, θα ευνοηθούν όσοι θέλουν να εκδώσουν ένα παρόμοιο έντυπο. Ξέρετε κανέναν απ’ αυτούς; Κι επειδή αφορίζετε πολύ εύκολα ένα έντυπο που εκδίδεται από το 1939, εξ ίσου εύκολα μπορούμε κι εμείς να ρωτήσουμε: Νομίζετε ότι η αφεντιά σας καλύπτει κάποια συγκεκριμένη ανάγκη στο χώρο της πολιτικής;

Λέτε ότι στην περίπτωση των ελληνικών ΜΜΕ, επιβεβαιώνεται ο κανόνας ότι όσα περισσότερα ξοδεύει κανείς στο ελληνικό δημόσιο, τόσο λιγότερα ποιοτικά και ποσοτικά αποτελέσματα έχει.
Κάτι τέτοια λέει και ο ΣΚΑΪ. Ξέρουμε, ξέρουμε εσείς δεν έχετε καμιά σχέση με αυτόν. Εμείς από την πλευρά μας λέμε: Πολύ σωστός ο παραπάνω δικής σας εμπνεύσεως κανόνας και ισχύει σε αντίθεση με ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ και ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ των υπηρεσιών που μας χαρίζουν πολλοί Έλληνες πολιτικοί. Κι αν δεν μας πιστεύετε ρωτήστε την άποψη των πολιτών γι’ αυτούς τους πολιτικούς.

Κάνετε εκτενείς αναφορές στα όσα συμβαίνουν στα δημόσια Η-ΜΜΕ των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών. Ορθά κοφτά σας λέμε ότι δεν σας πιστεύουμε. Πρώτον διότι εμείς ξέρουμε άλλα και δεύτερον διότι σας πιάσαμε να ψεύδεστε ασύστολα όταν στη συνέντευξη που δώσατε στην ΕΡΤ, ψευδώς ισχυριστήκατε ότι το BBC έχει μόνο δύο κανάλια, ενώ έχει οχτώ. Τότε σας είχαμε πεί: “Επομένως λέγοντας ότι το BBC έχει μόνο δύο εθνικά τηλεοπτικά κανάλια, ή έχετε άγνοια, ή ψεύδεστε, ή θέλετε να εξυπηρετήσετε άλλα συμφέροντα. Σας ρωτούμε ευθέως κύριε Μόσιαλε: Ποιο από τα παραπάνω τρία ενδεχόμενα συμβαίνει; (χωρίς να αποκλείουμε και κάποιους συνδυασμούς ανάμεσά τους).
Πηγή πληροφοριών: ιστοσελίδα BBC: http://www.bbc.co.uk/aboutthebbc/purpose/what.shtml

Λέτε ότι πρέπει να υπενθυμιστεί στους συνδικαλιστές, ότι η ΕΡΤ ανήκει στον Ελληνικό λαό κι όχι σε αυτούς. Κι εμείς απ’ την πλευρά μας λέμε ότι η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες κι όχι σε μια δράκα αλητών της πολιτικής που τη μετέτρεψαν σε περίγελο του κόσμου και τώρα μας νουθετούν κι από πάνω. Κι αν ως συνδικαλιστές φταίμε για όσα μας κατηγορείτε για την ΕΡΤ, τότε τι να πούμε εμείς γι’ αυτούς τους πολιτικούς που κατέστρεψαν την Ελλάδα μας;
Κι εσείς απ’ όσο θυμόμαστε πολιτικός δεν είστε; Και μάλιστα διορισμένος;

Για να τελειώνουμε (άλλωστε δεν αξίζει να ξοδεύουμε το χρόνο μας) και για να σας δώσουμε ένα αντίστοιχο της δικής σας συμπεριφοράς, που επιμένετε να παριστάνετε τον γνώστη σε θέματα τηλεόρασης, σας λέμε ότι κάνετε το ίδιο με έναν δικηγόρο που επιμένει να έχει άποψη σε θέματα καρδιοχειρουργικής, επειδή έχει παρακολουθήσει ένα δίωρο σεμινάριο για πρώτες βοήθειες. Χώρια ότι αποδεικνύεστε και πολύ μεγαλόψυχος επιμένοντας να αντιμάχεστε με αξιοθαύμαστο πείσμα κάθε διαφορετική άποψη από τη δική σας. Τόσο όταν αναλάβατε τις τύχες της ΕΡΤ, “χτυπώντας” τον προκάτοχό σας κύριο Χυτήρη που υποστήριζε την αναγκαιότητα της ύπαρξής της, όσο και τώρα που προφανώς για δικούς σας αλλά απόκρυφους λόγους, χτυπάτε τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, επιθυμώντας το θάνατό της, προς όφελος όσων θέλουν να μας στουμπώσουν τούρκικη, βραζιλιάνικη και αμερικάνικη υποκουλτούρα.
Ε, σε τέτοιες ορέξεις θα μας βρίσκετε απέναντί σας εσείς και όποιος άλλος σκέφτεται σαν εσάς .
Η ΕΡΤ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ Κ. ΜΟΣΙΑΛΕ, ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ !

Αυτά προς γνώση και συμμόρφωση. Και επί τη ευκαιρία, μήπως έχετε να μας πείτε τίποτα για το λαθρεμπόριο πετρελαίου στην Ελλάδα; Σας ρωτάμε διότι δεν μπορεί, εσείς που φαίνεται ότι τα ξέρετε όλα, κάτι θα ξέρετε και γι΄αυτό.


Σήμερα, ο Ηλίας Μόσιαλος απάντησε στην ΠΟΣΠΕΡΤ:

Είναι φανερό ότι η ΠΟΣΠΕΡΤ απαντώντας στην ανακοίνωσή μου για την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ δείχνει παντελή έλλειψη κατανόησης της κακοδιαχείρισης των δημοσίων ΜΜΕ και δεν δείχνει καμία διάθεση αυτοκριτικής για τις δικές της ευθύνες.

Αντιθέτως, οι κρατικοδίαιτοι συνδικαλιστές επιστρατεύουν βρώμικους, ανήθικους και άσχετους υπαινιγμούς για να καλύψουν την ανεπάρκεια των επιχειρημάτων τους και των δικών τους σημαντικών ευθυνών. Αντιπροσωπεύουν τη χειρότερη εκδοχή του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού που θα πρέπει σύσσωμη η ελληνική κοινωνία να απομονώσει.


Σχόλιο Παραπολιτικής: Η πράσινη ΠΟΣΠΕΡΤ συνεχίζει ακάθεκτη να υπερασπίζετε τα παράλογα προνόμια της και δυστυχώς δεν έχω διαβάσει ούτε μισή σχετική τοποθέτηση πολιτικού, πλην του Ηλία Μόσιαλου.



parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: