1.2.12

Στάση εργασίας στα νοσοκομεία την Τετάρτη...


Στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως και το τέλος της βάρδιας έχουν προγραμματίσει οι νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας σήμερα. Πάγια αιτήματα τους είναι η απόσυρση του νομοσχεδίου για την ιατρική ειδικότητα αλλά και τα ασφαλή προγράμματα εφημέρευσης.
Όπως...



σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, το θέμα της χρηματοδότησης και της έγκαιρης καταβολής των δεδουλευμένων έχει εξελιχτεί σε μείζον ζήτημα, για το «οποίο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας δενπροβαίνει σε καμία διορθωτική κίνηση, ενώ οι διοικήσεις των Νοσοκομείων ετοιμάζονταιγια τεράστιες περικοπές και μετατροπές εφημεριών».

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για την απόκτηση ειδικότητας, ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας τονίζει ότι «το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα περιθωριοποιήσει τους ιατρικούς συλλόγους και θα εκχωρήσει την ιατρική εκπαίδευση στις φαρμακευτικές εταιρείες και τα lobby τωνπανεπιστημιακών.

»Ήδη από τον περσινό Φλεβάρη, όταν το ιατρικό κίνημα κατέλαβε το αμφιθέατρο του υπουργείου Υγείας, εκδόθηκε ομόφωνο ψήφισμα απ΄ όλους τους συμμετέχοντες με το οποίο καλούσε τον υπουργό Υγείας να πάψει τους ολέθριους σχεδιασμούς που θα διαλύσουν την ιατρική εκπαίδευση και την άσκηση της ιατρικής στη χώρα».

Επιπλέον, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) καλεί τους επαγγελματίες υγείας στο συλλαλητήριο που θα γίνει την ίδια ημέρα (12 η ώρα) έξω από το υπουργείο Υγείας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: