1.2.12

Ένιωσα αηδία! ...

Μας αφαιρέθηκε η δικογραφία-από το Σανιδά-με βυζαντινό τέχνασμα...
Ο πρώην εισαγγελέας, Ηλίας Κολιούσης ένιωσε τόση αηδία, ώστε-παρ' ότι σήμερα δικηγορεί-δεν ξαναπάτησε στο Εφετείο.
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γ. Σανιδάς, μας εξωθούσε σε κατάχρηση εξουσίας, είπε στον Κώστα Βαξεβάνη.
Μια αφήγηση συγκλονιστική, που αποτελεί βαρύ κατηγορώ για τον τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τους υπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλή.
"Μας αφαιρέθηκε η δικογραφία με τέχνασμα βυζαντινό. Μας την πήραν κι όταν μας την επέστρεψαν, γιατί δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς, μας έδιναν συγκεκριμένη κατεύθυνση, με σκοπό να χρονοτριβήσουμε" .
Και η εξήγηση που στη συνέχεια δίνει ο κύριος Κολιούσης, μας έκανε να ανατριχιάσουμε:
Μας είπαν να ανοίξουμε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς των εμπλεκομένων, που...

σημαίνει πως αν το κάναμε-με τόσους πολλούς λογαριασμούς και με τόσους πολλούς εμπλεκόμενους-ακόμη θα τους ανοίγαμε και ΘΑ ΣΚΑΓΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΟΙ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΣ.
Που σημαίνει για έναν εισαγγελέα, ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.

Στη συνέχεια, ο κύριος Κολιούσης αναφέρθηκε-άλλο φοβερό και τούτο-στο πως έφερε μυστικά από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, τη δικαστίνα, εισηγήτρια της υπόθεσης, Σακάλογλου (που είχε αποφανθεί ότι η λίμνη Βιστωνίδα ήταν του Δημοσίου, σε κόντρα με την πρόεδρο του δικαστηρίου, Ψάλτη, που δεν τη δημοσίευσε ποτέ και ειδοποίησε τον Εφραίμ να παραιτηθεί) .
Τι έκανε ο Κολιούσης; Της ζήτησε να κατέβει στην Αήνα, κρυφά χωρίς να το πει σε κανέναν. Ούτε και στους συγγενείς της. Της άφηνε, όμως, τεχνηέντως την εντύπωση-ανάκριση έκανε ο άνθρωπος-πως όλα ήταν σε γνώση του Σανιδά.
Η δικαστίνα ήρθε στην Αθήνα, τα κατέθεσε όλα κι έφυγε την επομένη με το αεροπλάνο κι όταν ο Σανιδάς το 'μαθε, έγινε έξαλλος, αλλά ήταν πια αργά.
Ο πρώην εισαγγελέας δεν άφησε έξω από την αφήγησή του ούτε τον Προκόπη Παυλόπουλο. Δυο φορές τον αποκάλεσε πρώτο τη τάξει υπουργό, για να πει ότι έκανε δημόσιες δηλώσεις-φιλοξενήθηκαν μάλιστα και στην τοπική εφημερίδα "Μαχητής" -υποστηρίζοντας ότι "δε θα προχωρήσουμε σε ανταλλαγές, αν δε βγει τελεσίδικη απόφαση" .
Λες και δεν ήξερε ότι η δίκη είχε ματαιωθεί και οι συνάδελφοί του υπουργοί είχαν αρχίσει ήδη τις ανταλλαγές (μεταξύ της μονής και του Δημοσίου) , με τις παλαιότερες αποφάσεις, που έλεγαν ότι η Βιστωνίδα ανήκε στη μονή Βατοπεδίου.
Κι έτσι ο Εφραίμ έδινε το νεράκι κι έπαιρνε τα φιλέτα του Δημοσίου.
Μεγάλη επιτυχία της εκπομπής "Κουτί της Πανδώρας" ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: