1.2.12

Στη Βουλή μεταβιβάζεται η δικογραφία για τα στοιχεία του ελλείμματος του 2009...


Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Νικόλαος Παντελής, θα διαβιβάσει σήμερα στη Βουλή τη δικογραφία για την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία (ΕΛΣΤΑΤ), την οποία χειριζόταν ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης.

Υπενθυμίζεται ότι... ο κ. Πεπόνης είχε ζητήσει από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, να διαβιβαστεί στη Βουλή η δικογραφία για τη λεγόμενη διόγκωση του ελλείμματος το 2009, καθώς προέκυψε εμπλοκή πολιτικών προσώπων.

Ο κ. Τέντες ανέθεσε στον κ. Παντελή, ο οποίος είναι επόπτης του οικονομικού εισαγγελέα Πεπόνη, να μελετήσει την υπόθεση και εν συνεχεία να αποφανθεί εάν έπρεπε να διαβιβαστεί άμεσα στη Βουλή η δικογραφία ή έπρεπε να προηγηθούν ορισμένες ενέργειες, όπως είναι η εξέταση μαρτύρων κ.λπ.

Ο κ. Παντελής θα διαβιβάσει τη δικογραφία στη Βουλή ως προς τα πολιτικά πρόσωπα, χωρίς να κάνει καμία ποινική αξιολόγηση, όπως απαιτεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Παράλληλα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα, θα ζητήσει από τον κ.Πεπόνη να συνεχίσει την έρευνά του. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ.Παντελής θα ζητήσει από τον οικονομικό εισαγγελέα να λάβει εξηγήσεις από τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, όπως ο τελευταίος έχει ζητήσει εγγράφως.

Η διαβίβαση στη Βουλή της δικογραφίας για τα πολιτικά πρόσωπα δεν εμποδίζει να συνεχιστεί η εισαγγελική έρευνα ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα, σύμφωνα με το πνεύμα και το γράμμα του νόμου, σημείωσαν τη Δευτέρα εισαγγελικοί κύκλοι.

Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και στις υποθέσεις της Siemens, του Βατοπεδίου και της προμήθειας των υποβρυχίων, όπου ενώ οι δικογραφίες είχαν διαβιβαστεί στη Βουλή, η εισαγγελική έρευνα συνεχιζόταν παράλληλα για τα μη πολιτικά πρόσωπα.
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: