2.1.12

Μην ανησυχείτε, εισπράττουμε τόκους από την Ελλάδα!...


Καθησύχασε τους συμπατριώτες του ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild, ότι η χώρα του όχι μόνο δεν χάνει από την παροχή οικονομικής «βοήθειας» στην Ελλάδα αλλά... κερδίζει και τους τόκους! «Μέχρι τώρα έχουμε πληρώσει λίγα. Δώσαμε στην Ελλάδα δάνεια, για τα οποία εισπράττουμε τόκους. Τα υπόλοιπα είναι εγγυήσεις, οι οποίες δεν χρησιμοποιήθηκαν» ανέφερε ο γερμανός ΥΠΟΙΚ.


Ο Σόιμπλε επίσης έκανε θετική αποτίμηση της δεκαετίας του ευρώ. «Δέκα χρόνια μετά την καθιέρωσή του, το ευρώ εξακολουθεί να είναι σταθερό και μετά το δολάριο το σημαντικότερο αποθεματικό νόμισμα», αναφέρει Ο κ. Σόιμπλε δηλώνει επίσης πως οι επιβαρύνσεις για το γερμανό φορολογούμενο από την κρίση χρέους είναι περιορισμένες.


Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ελευθέρων Δημοκρατών (FDP) Ράινερ Μπρούντερλε, που συγκυβερνούν με τους Χριστιανοδημοκράτες στη Γερμανία ανέφερε για την Ελλάδα ότι η αλληλεγγύη στην ευρωζώνη δεν είναι μονόδρομος. «Δεν βοηθάει να δίνουμε στην Ελλάδα μόνο χρηματική βοήθεια. Οι Έλληνες θα πρέπει να συμβάλουν ενεργά για να εξαλειφθούν οι αιτίες της άθλιας κατάστασής τους, δηλαδή η έλλειψη ανταγωνιστικότητας και οι παραλείψεις στις δομικές μεταρρυθμίσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: