2.1.12

Εφιαλτικές προβλέψεις για την ανεργία το 2012...


Κοινή είναι η εκτίμηση ότι το όριο του 20% θα σπάσει μέσα στο 2012, καθιστώντας την Ελλάδα τη δεύτερη χειρότερη χώρα – μέλος της ... Ευρωζώνης.
Πού θα φτάσει η ανεργία στην Ελλάδα, μέσα στο 2012; Στο ερώτημα αυτό, η απάντηση που δίνεται από όλες τις τελευταίες εκθέσεις (ΟΟΣΑ, ΕΕ κλπ) αναφορικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας, κάθε άλλο παρά αισιόδοξη είναι. Κοινή είναι η εκτίμηση ότι το όριο του 20% θα σπάσει μέσα στο επόμενο 12μηνο, καθιστώντας την Ελλάδα τη δεύτερη χειρότερη χώρα – μέλος της Ευρωζώνης, αμέσως μετά την Ισπανία, και σε αυτό το μέτωπο.

Παράλληλα, όμως, κοινή είναι και η αίσθηση ότι κοινοτικοί πόροι για τη στήριξη των ανέργων εξακολουθούν να υπάρχουν, αρκεί να αξιοποιηθούν σωστά και να απορροφηθούν έγκαιρα. Στο πλαίσιο αυτό, πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκαν τα προγράμματα για την απασχόληση των 45.000 ανέργων, ενώ στον ΟΑΕΔ ετοιμάζονται για ένα ακόμα ανάλογο μπαράζ, το οποίο θα ανακοινωθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2012. Αυτή θα είναι και μια από τις βασικές αποστολές της ομάδας Ράιχενμπαχ, αν κι όποτε αναλάβει, βεβαίως, πλήρη δράση επί ελληνικού εδάφους. Προς το παρόν, όμως, φαίνεται ότι κι αυτή υπολειτουργεί, προκαλώντας ερωτηματικά σχετικά με την επόμενη μέρα της, αν υπάρχει …
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: