1.12.11

ECONOMIST: Χρήσιμος για αποδιοπομπαίος τράγος ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ...


Πέρασε τα ελληνικά σύνορα η υπόθεση του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Α. Γεωργίου και έγινε θέμα στο διεθνή Τύπο. Το άρθρο καταπιάνεται με όσα ακούστηκαν για τα "greek statistics του 2009, ενώ εξιστορεί πώς έφτασε να... είναι αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη και να κινδυνεύει, ακόμη και με ισόβια κάθειρξη, αν το κράτος υπέστη ζημία από τις ενέργειές του.



"Χρήσιμος για αποδιοπομπαίος τράγος":



Όπως αναφέρει στο άρθρο του ο Economist: «Θα ήταν ένας πολύ χρήσιμος αποδιοπομπαίος τράγος, για όσα οι Έλληνες έχουν υποστεί τα τελευταία δύο χρόνια,αφού οι επικριτές του χρεώνουν τα μέτρα λιτότητας που πιέστηκε από την Ε.Ε. να λάβει η Ελλάδα για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πιστωτών εταίρων της».



Και συνεχίζει: «Πολλοί Έλληνες πολιτικοί θα χαρούν να δουν το κεφάλι του στο... πιάτο, αλλά με τη στήριξη της Ευρώπης είναι μάλλον απίθανο, το αν η υπόθεση θα περάσει τις προκαταρκτικές ακροάσεις».



Αναφέρεται ακόμη ότι «ο Α. Γεωργίου, λόγω του ότι ήταν ανώτατος στέλεχος της στατιστικής υπηρεσίας του ΔΝΤ για περισσότερα από 20 χρόνια είχε πετύχει να καθησυχάσει τους Ευρωπαίους».



Στο δημοσίευμα γίνεται, επίσης, αναφορά στην ανάμειξη που είχαν στην υπόθεση η Ζ. Γεωργαντά και ο Ν. Λογοθέτης.
star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: