29.12.11

Ταχύτατη διερεύνηση ζήτησε ο Παπαδήμος...


Να διερευνηθούν το ταχύτερο δυνατόν οι λόγοι που επικαλούνται στη χθεσινή παραίτησή τους οι οικονομικοί εισαγγελείς Εφετών Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, ζήτησε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, κατά τη δίωρη συνάντηση που είχε με... τη δικαστική ηγεσία όλων των δικαστηρίων της χώρας, παρουσία και του υπουργού Δικαιοσύνης, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, και του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Σταυρόπουλου.

Λίγο πριν από τις 12.00 το μεσημέρι, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες έδωσε παραγγελία στον αντεισαγγελέα Φώτη Μακρή με την οποία ζητεί να διερευνηθούν επειγόντως οι λόγοι για τους οποίους οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς δηλώνουν με την επιστολή τους ότι παραιτούνται από τα καθήκοντά τους.

Μάλιστα μεταξύ άλλων ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά να διευκρινιστεί τι εννοούν με τη φράση «δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ’ υπαγόρευση πολλώ μάλλον δε δεν δεχόμαστε να αποτελέσουμε ένα άλλοθι και μία θεσμική κολυμπήθρα του Σιλωάμ για τα πολυποίκιλα συμφέροντα και τους ποικιλώνυμους εκφραστές τους, που δραστηριοποιούνται και αναπτύσσονται στην γκρίζα ζώνη του οικονομικού εγκλήματος».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, μιλώντας στον realfm 97.8 και την Κάτια Μακρή, επισήμανε ότι «είναι υποχρέωση των δικαστικών λειτουργών να πουν συγκεκριμένα τι ακριβώς εννοούν κι αν υπήρξαν παρεμβάσεις, από ποιους και γιατί».
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: