1.12.11

Ελάχιστοι οι Έλληνες που μπορούν να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία...


Στοιχεία για τις αφίξεις Ελλήνων το 2011 στην Αυστραλία, από το Αυστραλιανό υπουργείο Μετανάστευσης, δόθηκαν στην εφημερίδα «Νέος Κόσμος», τα οποία δείχνουν ότι ... τους πρώτους 9 μήνες του τρέχοντος ημερολογιακού έτους το υπουργείο Μετανάστευσης χορήγησε 4.835 τουριστικές βίζες σε Έλληνες, εκ των οποίων 4.824 ήλθαν στην Αυστραλία.

Αναλυτικά, την προαναφερόμενη χρονική περίοδο το υπουργείο Μετανάστευσης χορήγησε 4.156 τουριστικές βίζες, αλλά επισκέφθηκαν την Αυστραλία 3.892 Έλληνες, δηλαδή ένα ποσοστό δεν έκανε χρήση της βίζας.
Την ίδια περίοδο, το υπουργείο Μετανάστευσης χορήγησε μόνο πέντε άδειες εισόδου σε Έλληνες προσκεκλημένους από Αυστραλούς εργοδότες, άλλες πέντε άδειες εισόδου σε ειδικευμένους Έλληνες -αλλά δεν τις χρησιμοποίησαν- και πέντε ειδικές άδειες εισόδου σε Έλληνες για συμμετοχή σε πολιτισμικά, ερευνητικά και άλλα προγράμματα.

Σημειώνεται ότι, ποσοστό των Ελλήνων που μπήκαν στην Αυστραλία την περίοδο Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2011 είναι επαναπατριζόμενοι Ελληνοαυστραλοί, που είχαν εγκατασταθεί στην Ελλάδα για κάποιο χρονικό διάστημα με όνειρο τη μόνιμη εγκατάστασή τους. Το όνειρο διαψεύστηκε από την οικονομική κρίση και επέστρεψαν στην Αυστραλία.

Συγκριτικά, ο αριθμός των αφίξεων από την Ελλάδα είναι χαμηλότερος από τον αριθμό προηγούμενων ετών. Οι Έλληνες που έφθασαν στην Αυστραλία μετά την κρίση στην Ελλάδα δεν είναι μετανάστες, είναι τουρίστες με προσωρινή διαμονή στην Αυστραλία και χωρίς δικαίωμα εργασίας. Μόνον 5 Έλληνες μετανάστες έφθασαν στην Αυστραλία το πρώτο 9μηνο του 2011. Από το υπουργείο Μετανάστευσης σημειώνεται πως έχει αυξηθεί ο αριθμός των Ελλήνων που ενδιαφέρονται να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία, αλλά λίγοι το αποφασίζουν ή πληρούν τις προϋποθέσεις.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: