29.12.11

Σήμερα «κληρώνει» για Μακεδονία Παλάς...


Σήμερα κρίνεται το σχέδιο συμφωνίας ανάμεσα στη διοίκηση του ΙΚΑ και την Ελληνική Τουριστική ΑΞΤΕ, για το μέλλον του Μακεδονία Παλάς. Το ΔΣ του ΙΚΑ συνεδριάζει σήμερα, στις 3 το μεσημέρι, και, εκτός απροόπτου, αναμένεται να... εγκρίνει την πρόταση της εταιρείας για ρύθμιση των διαφορών της, προκειμένου να γίνει ο διαγωνισμός για την ανεύρεση νέου αναδόχου.

Να σημειωθεί πως κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, συζητήθηκε το σχέδιο για τη ρύθμιση των διαφορών μεταξύ του ΙΚΑ και του ομίλου Grecotel και την τροποποίηση του μισθωτηρίου, με στόχο να ανοίξει ξανά το ξενοδοχείο – που αναμένεται να κλείσει στις 27 Δεκεμβρίου – στις 16 Ιανουαρίου.
Με βάση το σχέδιο, το ξενοδοχείο θα παραμείνει σε λειτουργία υπό τη διαχείριση του ομίλου Grecotel με ένα συμβολικό τίμημα της τάξεως των 5.000 ευρώ/μήνα (και εγγυητική επιστολή 100.000 ευρώ) για διάστημα 9 μηνών μέχρι να ολοκληρωθεί ο διεθνής διαγωνισμός για την εκμίσθωση του Μακεδονία Παλάς. Το διάστημα αυτό τα όποια κέρδη θα έχει το ξενοδοχείο θα εισπράττονται από το ΙΚΑ.

Σημειώνεται ότι το σύνολο του εργατοϋπαλληλικού προσωπικού απολύθηκε ήδη και έχει αποζημιωθεί. 'Εχει συμφωνηθεί, δε, να επαναπροσληφθεί από 1/1/2012 και μέσα σε διάστημα δύο μηνών το 95% του προσωπικού.
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: