1.12.11

Συνεχίζεται η αιματοχυσία στη Συρία...


Τουλάχιστον 18 ανθρώπους σκότωσαν την Τρίτη οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας, σύμφωνα με ακτιβιστές, ενώ συνέλαβαν δεκάδες διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων και μαθητές. Ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε η Σαουδ. Αραβία ενώ η Ε.Ε είναι πιθανό να επιβάλλει

νέες κυρώσεις, σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

"Συνολικά 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Συρία, από τους οποίους οι 11 στην επαρχία Χομς", δήλωσε ο Σύρος ακτιβιστής Ομάρ Ιντλίμπι από τη Βηρυτό. Σύμφωνα με τον ίδιο μεταξύ των θυμάτων ήταν ένα κορίτσι 8 ετών και μια 16χρονη.

Σύμφωνα με τον Ιντλίμπι στην επαρχία Ντεράα οι αρχές συνέλαβαν 29 μαθητές ενός λυκείου.

Άλλοι 80 κρατούνται μετά από ευρείας κλίμακας επιχείρηση που έγινε στην πολιορκημένη πόλη Ρανκούζ, κοντά στη Δαμασκό.

Οι στρατιώτες είχαν αποκλείσει τις εισόδους της πόλης και έκαναν έρευνες από σπίτι σε σπίτι αναζητώντας λιποτάκτες.

Στο μεταξύ, η συνεχιζόμενη βία ανάγκασε τη Σαουδική Αραβία να εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία για τη Συρία, καλώντας όσους υπηκόους της βρίσκονται στη χώρα να την εγκαταλείψουν και όσους σκόπευαν να ταξιδέψουν, να το αποφύγουν. Παρόμοιες ταξιδιωτικές οδηγίες έχουν εκδώσει τις δύο τελευταίες εβδομάδες και άλλες αραβικές χώρες, όπως το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Νέες κυρώσεις σε βάρος της Συρίας είναι πιθανό να αποφασίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά τη σύνοδο των ΥΠΕΞ της, την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: