29.12.11

Γιατί η ΔΕΗ ανακοινώνει «εύκολα» αυξήσεις τιμολογίων...


Μια από τις ακριβότερες «λυπητερές» για το μέσο ελληνικό νοικοκυριό ετοιμάζεται να ανακοινώσει σε λίγες ώρες από τώρα η διοίκηση της ΔΕΗ. Ο λόγος αφορά στην... αύξηση του τιμολογίου του ηλεκτρικού ρεύματος, τόσο για οικιακή όσο και για αγροτική χρήση.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά στην πρώτη, η αύξηση που θα ανακοινωθεί θα είναι μεσοσταθμικά της τάξης του 9%. Σε ό,τι αφορά στη δεύτερη περίπτωση, θα είναι 11%. Αργά αλλά σταθερά, το ηλεκτρικό εξελίσσεται σε μια ...πολυτέλεια, ενώ - σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις - η είσοδος και των ιδιωτικών εταιριών στο χώρο της ηλεκτρονικής ενέργειας δεν δείχνει να απέδωσε τα αναμενόμενα.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν ακόμη και στα όρια της βιωσιμότητας, δεν τους επέτρεψαν να αναπτυχθούν όσο θα ήθελαν. Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα, η ΔΕΗ να μην αισθάνεται όσο θα έπρεπε ή όσο ενδεχομένως θα περίμενε, την «καυτή ανάσα» του ανταγωνισμού, με αποτέλεσμα να ανακοινώνει με σχετική ευκολία την ...αναδιάρθρωση των τιμολογίων της.

Και κάπως έτσι, σήμερα, η διοίκηση της να ετοιμάζεται να ανακοινώσει τις νέες αυξήσεις της ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: