29.12.11

Απίστευτο: ενοίκιο 1 εκ. ευρώ από το ΥΠΟΙΚ για κτίριο που δεν χρησιμοποιεί! ...


«Απίστευτο και όμως αληθινό» θα είναι εάν ισχύει, αυτό που κατήγγειλε σε ερώτησή του στη Βουλή σήμερα ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της... ΝΔ και βουλευτής της ΝΔ κ. Γ. Βρούτσης, ότι σε περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης το Υπουργείο Οικονομικών πληρώνει ενοίκιο 62.000 ευρώ τον μήνα (1 εκ. ευρώ συνολικά) από τον Απρίλιο του 2010 για ένα κτίριο που δεν χρησιμοποιεί και στο οποίο προτίθεται να μεταστεγάσει την εκτυπωτική υπηρεσία του Υπουργείου!


Ο κ. Βρούτσης αναφέρει στην ερώτησή του: «Από το Υπουργείο Οικονομικών κρίθηκε αναγκαίο – για λόγους ακαταλληλότητας χώρου και εκσυγχρονισμού των μηχανημάτων εκτύπωσης - η μεταστέγαση της εκτυπωτικής υπηρεσίας του υπουργείου Οικονομικών (ΥΕΕΑΔ).Η διαδικασία της μεταστέγασης, αποφασίστηκε να λάβει χώρα από τον Απρίλιο του 2010, σε νέο κτήριο, επί της οδού Τατοϊου 370 στους Θρακομακεδόνες. Για το λόγο αυτό το Υπουργείο Οικονομικών καταβάλλει μηνιαίως μίσθωμα -από την 1.4.2010- ύψους 62.000 €.


Δυστυχώς, παρότι έχουν περάσει σχεδόν δυο χρόνια η μεταστέγαση της υπηρεσίας δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί, ενώ ταυτόχρονα το δημόσιο έχει καταβάλει μέχρι σήμερα μισθώματα άνω του ενός εκατ. € για ένα κτήριο το οποίο δεν χρησιμοποιεί και μάλιστα χωρίς αιτιολογία εδώ και 22 μήνες!».


Ο βουλευτής της ΝΔ προσθέτει: « Επειδή, στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία το Υπ. Οικονομικών οφείλει να επιλαμβάνεται για την εξοικονόμηση κρίσιμων πόρων. Επειδή, ακόμη και σήμερα δεν υπάρχει καμία προετοιμασία για τη μεταστέγαση της ΥΕΕΑΔ, με αποτέλεσμα να παρατείνεται η άσκοπη κατασπατάληση πόρων. Επειδή, σύμφωνα με πληροφορίες στο νέο κτήριο – λόγω ανύπαρκτης φύλαξης - σημειώθηκαν λεηλασίες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, που τελικά θα επιβαρυνθεί και πάλι το ελληνικό δημόσιο.


ΕΡΩΤAΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Σε ποιους λόγους οφείλεται η μεγάλη καθυστέρηση της μεταστέγασης της ΥΕΕΑΔ ;
Πότε προβλέπεται να ξεκινήσει η διαδικασία της μεταστέγασης ;
Ποιο είναι το ύψος της ζημιάς που προκλήθηκε από τη λεηλασία και πότε αυτή προβλέπεται να αποκατασταθεί ;
Για ποιο λόγο παρέμενε το κτήριο αφύλακτο ;»

star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: