1.11.11

Συνάντηση Ομπάμα - Σαρκοζί - Μέρκελ την Πέμπτη...


Τετ-α-τετ συνάντηση με το Γάλλο Πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί και τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, θα έχει την Πέμπτη το πρωί ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Η συνάντηση θα... πραγματοποιηθεί στις Κάννες, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου της G20.

Επί τάπητος αναμένεται να τεθεί η οικονομική κρίση που πλήττει την Ευρωζώνη, υπό το φως των αποφάσεων που ελήφθησαν στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.

Όσον αφορά τη συμφωνία που επετεύχθη στη Σύνοδο Κορυφής, ο Αμερικανός Πρόεδρος είχε δηλώσει σχετικά ότι οι ηγέτες της ΕΕ έβαλαν τα θεμέλια για την επίλυση της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης, επισημαίνοντας ότι οι ΗΠΑ «αναμένουν με ανυπομονησία την πλήρη ανάπτυξη και τη γρήγορη εφαρμογή του σχεδίου τους».

Σήμερα, η υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ με αρμοδιότητα στις διεθνείς υποθέσεις Λέιλ Μπρέινερντ δήλωσε ότι στο πλαίσιο της G20 η Ουάσινγκτον πρόκειται να ζητήσει «τις λεπτομέρειες» σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής της συμφωνίας που επιτεύχθηκε τα ξημερώματα της 27ης Οκτωβρίου.

Επίσης, όπως τόνισε η ίδια, οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμούν ότι είναι «πολύ σημαντικά» τα βήματα που έκανε η Ευρώπη προς την κατεύθυνση της διεύρυνσης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).
mediasoup.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: