1.11.11

Ιαπωνία: Πόλεμο κατά των κερδοσκόπων του γιεν διεξάγει η κυβέρνηση...


Σε πόλεμο νεύρων κατά των κερδοσκόπων έχει αποδυθεί η κυβέρνηση με τις παρεμβάσεις της στην αγορά συναλλάγματος του Τόκιο προκειμένου να μην επιτρέψει την ανατίμηση του γιεν και την παρεμπόδιση – λόγω ακρίβειας – των εξαγωγών της, δήλωσε ο...

υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας Τζουν Αζούμι.

"Είμαστε προσηλωμένοι στον πόλεμο νεύρων κατά των κερδοσκόπων" είπε χαρακτηριστικά ο Ιάπωνας υπουργός. Αζούμι, σε συνέντευξη Τύπου.

Η ιαπωνική συναλλαγματική παρέμβαση της Δευτέρας είναι η δεύτερη μέσα σε τρεις μήνες και η τρίτη μέσα στο 2011 και ανήλθε στο ποσό των 10 τρισ. γιεν ή 128 δισ. δολ., δηλαδή πάνω από το διπλάσιο της προηγούμενης παρέμβασης ρεκόρ του Αυγούστου, γράφει η εφημερίδα Asahi.

Τον Σεπτέμβριο ο Αζούμι είχε δηλώσει πως η κυβέρνηση θα αύξαινε το νομισματικό απόθεμα για παρόμοιες παρεμβάσεις στα 46 τρισ. γιεν. Εάν λοιπόν επιβεβαιωθεί το ποσό της παρέμβασης της Δευτέρας, αυτό σημαίνει πως η ιαπωνική κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να διαθέτει 36 τρις γιεν εφόδια για τον νομισματικό πόλεμο που έχει ξεκινήσει.

Τώρα η αγορά προσπαθεί να καταλάβει εάν ο Αζούμι σκοπεύει να ακολουθήσει τις προειδοποιήσεις του και να παρεμβαίνει στην αγορά.

Στο μεταξύ στο Τόκιο ο δείκτης μετοχών Nikkei υποχώρησε κατά 152,87 μονάδες φτάνοντας τις 8.835,52 και σημειώνοντας κάμψη κατά -1,7%.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: