1.11.11

ΟΠΑΔ: ιδιώτες ράμπο κούρεψαν τις σπατάλες στα υλικά...


Οι σπατάλες υλικών - όπως είναι τα στεντ και τα υλικά αρθροπλαστικής - στις ιδιωτικές κλινικές φούσκωναν σημαντικά τους λογαριασμούς των ασφαλισμένων του Ταμείου των Δημοσίων Υπαλλήλων (ΟΠΑΔ). Αυτό προέκυψε μετά από εξονυχιστικό έλεγχο, βάσει του...
οποίου επιτεύχθηκε ψαλίδισμα ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ στα τιμολόγια. Μάλιστα, για τον σκοπό αυτόν η διοίκηση του Ταμείου προσέλαβε ιδιώτες ράμπο, οι οποίοι έκαναν... φύλλο και φτερό τους φακέλους των ασθενών, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν οι ασφαλισμένοι υποβλήθηκαν σε περιττές εξετάσεις και επεμβάσεις.
Η πρακτική αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανόν να ανοίξει την πόρτα του νέου ενιαίου ταμείου (ΕΟΠΥΥ) σε ιδιώτες ελεγκτές στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας συγκράτησης των δαπανών. Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του προέδρου του ΟΠΑΔ Κυριάκου Σουλιώτη, επί των 1.200 νοσηλειών που ελέγχθηκαν και για τις οποίες εκκρεμούσαν απαιτήσεις της τάξης των 12 εκατ. ευρώ, προτάθηκαν, μετά από κλινικό έλεγχο, περικοπές άνω των 2 εκατ. ευρώ. Οπως προκύπτει από την έκθεση, η συντριπτική πλειοψηφία (74,02%) των περικοπών αναφέρονταν σε ειδικά υλικά (συνηθέστερα στεντ, υλικά αρθροπλαστικής κ.λπ.). Σύμφωνα δε με τους ελεγκτές, εάν οι έλεγχοι διενεργούνταν σε πραγματικούς χρόνους, οι περικοπές θα ήταν ακόμη μεγαλύτερες.
NEA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: