1.11.11

Γιούνκερ: «Πιθανή η χρεοκοπία, αν οι Ελληνες ψηφίσουν όχι»...


Εάν οι Έλληνες απορρίψουν το τελευταίο πακέτο διάσωσης της ΕΕ στο δημοψήφισμα που πρόκειται να πραγματοποιηθεί, η χώρα θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο χρεοκοπίας, είπε την... Τρίτη ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό RTL, ο κ. Γιούνκερ ανέφερε σύμφωνα με Reuters ότι ο έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έλαβε την απόφαση για την διενέργεια δημοψηφίσματος χωρίς να συμβουλευθεί άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, μια κίνηση που δημιουργεί «μεγάλη νευρικότητα και ανασφάλεια» σε μια ήδη αβέβαιη κατάσταση για την οικονομία της ευρωζώνης.

«Ο έλληνας πρωθυπουργός έλαβε την απόφασή του χωρίς να το συζητήσει με τους Ευρωπαίους εταίρους του», είπε ο Γιούνκερ.

«Είναι κάτι που επιφέρει μεγάλη νευρικότητα, που δημιουργεί μεγάλη ανασφάλεια σε μια ήδη μεγάλη ανασφάλεια και κατά συνέπεια χρειάζεται να δούμε με ηρεμία πως να το αντιμετωπίσουμε αυτό».

Ερωτηθείς ο κ. Γιούνκερ κατά πόσο μια ενδεχόμενη αρνητική ψήφος των Ελλήνων στο δημοψήφισμα θα σημάνει χρεοκοπία για την Ελλάδα, απάντησε: «Δεν μπορώ να το αποκλείσω αυτό, αλλά εξαρτάται από το πώς θα διατυπωθεί ακριβώς η ερώτηση και πάνω σε τι θα ψηφίσουν οι έλληνες πολίτες»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: