1.11.11

ΚΥΠΡΟΣ: 36 γυναίκες θύματα του διεστραμμένου γιατρού...


Λάρνακα: Χιλιάδες φωτογραφικά ντοκουμέντα από τη δράση του διεστραμμένου γυναικολόγου, που νάρκωνε και βίαζε τις ασθενείς του, κατάφερε να εντοπίσει η Αστυνομία με βοήθεια ηλεκτρονικής τεχνολογίας. Σήμερα θα τον παρουσιάσει στο δικαστήριο με νέα στοιχεία και με...

κατηγορίες βιασμών. Αναζητούνται 36 γυναίκες, που εντοπίστηκαν αλλά ίσως και να μην γνωρίζουν ότι υπήρξαν θύματα του γιατρού τους. Οι ανακριτές πάντως έμειναν άναυδοι με όσα είδαν.

Ο 56χρονος γυναικολόγος από τη Λάρνακα, ο οποίος επανασυνελήφθη τη Δευτέρα το απόγευμα, δυνάμει δικαστικού εντάλματος, για διερεύνηση αδικημάτων που διαπράχθηκαν μεταξύ 17/4/2010 και 25/10/2011, οδηγείται στις εννέα το πρωί ενώπιον Στο δικαστηρίου.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός, τα αδικήματα αφορούν βιασμό, περιαγωγή σε κατάσταση νάρκωσης με σκοπό τη διάπραξη κακουργήματος, σεξουαλική εκμετάλλευση ενηλίκων και ενδεχομένως και ανηλίκων, άσεμνη επίθεση εναντίον γυναίκας, παράνομη διατήρηση και λειτουργία αρχείου προσωπικών δεδομένων, παράνομη κυκλοφορία φαρμάκου, περιαγωγή διαφθοράς γυναίκας με τη χρήση φαρμάκου και απερίσκεπτες και αμελείς πράξεις.

Ο κ. Κατσουνωτός δήλωσε ότι για ευνόητους λόγους, η Αστυνομία θα ζητήσει όπως η διαδικασία στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Ανέφερε ακόμη ότι από σήμερα η Αστυνομία, με δική της πρωτοβουλία, θα επικοινωνήσει με αριθμό προσώπων, «από τα οποία εκτιμούμε ότι η λήψη μαρτυρίας θα είναι υποβοηθητική για την υπό διερεύνηση υπόθεση».

«Πρώτο και κύριο μέλημά μας είναι να διαφυλάξουμε τα προσωπικά δεδομένα όλων των εμπλεκομένων και να τύχει αυτό το τόσο λεπτό και σοβαρό ζήτημα απόλυτα εμπιστευτικού χειρισμού σε αυστηρό πλαίσιο εχεμύθειας», επεσήμανε ο κ. Κατσουνωτός.

Είπε ακόμη ότι για το σκοπό αυτό, στην πολυμελή ανακριτική ομάδα συμμετέχει και εξειδικευμένο προσωπικό καθώς και γυναίκες μέλη της Αστυνομίας, που έχουν προχωρήσει στην επεξεργασία στρατηγικής για την προεργασία που απαιτείται τόσο για σκοπούς ενημέρωσης των προσώπων με τα οποία θα επικοινωνήσει η Αστυνομία για λήψη μαρτυρίας, όσο και για την όλη διαχείριση του ζητήματος...

www.philenews.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια: