1.11.11

Κίνδυνος να μείνει με 152 βουλευτές το ΠΑΣΟΚ...


Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος την Παρασκευή το ΠΑΣΟΚ να έχει... 152 βουλευτές! Ορισμένοι μάλιστα, θεωρούν πως ο Δημήτρης Λιντζέρης, κάνει ουσιαστικά την... αρχή και ίδως τον ακολουθήσουν και άλλοι, με τις εξελίξεις να είναι ραγδαίες στο πολιτικό σκηνικό.

Ειδικότερα, αιτιολογώντας την επιλογή του να καταθέσει τις προτάσεις του με επιστολή του προς τον κ. Παπανδρέου ο βουλευτής αναφέρει ότι θεωρεί αδιανόητο να συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ χωρίς να δίνεται ο λόγος στους βουλευτές, ειδικά αυτή την ώρα που αμφισβητείται το πολιτικό σύστημα.

Αφού αναφέρει ότι η αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης σε συνδυασμό με την αδυναμία της κοινωνίας να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, επαναφέρει το ερώτημα με ποια αποτελεσματική, ισχυρή, στιβαρή, συναινετική διακυβέρνηση μπορεί να θωρακιστεί η χώρα, αποφεύγοντας τον εξοβελισμό της από την ευρωζώνη και την ευρωπαϊκή οικογένεια.

Υποστηρίζει πως η πρότασή του για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας εκτάκτου ανάγκης έχει ωριμάσει και βρίσκει υποστήριξη από πλειάδα στελεχών με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες και έχει την αποδοχή του μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας.

Γι΄ αυτό ζητεί από τον πρωθυπουργό τη κατάθεση συγκεκριμένου πολιτικού και προγραμματικού πλαισίου στους αρχηγούς των κομμάτων και ταυτοχρόνως την ανάληψη πρωτοβουλιών εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, οι οποίες θα οδηγήσουν στον σχηματισμό μιας αποτελεσματικής, ισχυρής, στιβαρής και συναινετικής διακυβέρνησης.
apospasma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: