1.10.11

«Όχι» σε αύξηση των γερμανικών εγγυήσεων στο EFSF από Σόιμπλε ...


Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέκλεισε σήμερα το ενδεχόμενο οι γερμανικές εγγυήσεις προς το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) να αυξηθούν πέρα των 211 δισ. ευρώ που ενέκριναν τα... δύο σώματα του γερμανικού κοινοβουλίου.

«Το Ταμείο έχει ένα πλαφόν 440 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα 211 από αυτά αντιστοιχούν στην Γερμανία. Αυτό είναι όλο. Τέλος. Με εξαίρεση τους τόκους που θα προστεθούν», τόνισε ο Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Super-Illu».

Η συμμετοχή της Γερμανίας προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας που θα αντικαταστήσει το ΕΤΧΣ το αργότερο ως το 2013 θα είναι σύμφωνα με τον Σόιμπλε λιγότερο σημαντική.

«Δεν υπάρχει λοιπόν άλλο θέμα πέραν των χρημάτων για τα οποία έχουμε εγγυηθεί», πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε θεωρεί ότι τα κράτη που αντιμετωπίζουν την μεγαλύτερη κρίση χρέους θα πρέπει να τεθούν υπό στενή επιτήρηση.

«Το δικαίωμα της παρατήρησης και των συστάσεων δεν επαρκεί. Τα κράτη που επιθυμούν στο μέλλον να επωφεληθούν από την αλληλεγγύη του Ταμείου θα πρέπει να παραχωρήσουν στα ευρωπαϊκά όργανα το δικαίωμα της επέμβασης στις δημοσιονομικές αποφάσεις τους», γράφει ο Βεστερβέλε στην εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: