1.10.11

Κένυα: Θρίλερ με την απαγωγή Γαλλίδας...


Ένοπλοι απήγαγαν ηλικιωμένη Γαλλίδα στο νησί Μάντα, κοντά στο γνωστό τουριστικό προορισμό Λάμου της ανατολικής Κένυας, στην ίδια περιοχή που είχε απαχθεί τον περασμένο μήνα μια... Βρετανή και ο άντρας της είχε δολοφονηθεί.

Την είδηση επιβεβαίωσε το γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών, τονίχοντας ότι η απαγωγή που θα μπορούσε να είναι το έργο του ενόπλων ανταρτών από τη Σομαλία. Η αστυνομία της Κένυας δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει αν πρόκειται για πειρατές ή ισλαμιστές αντάρτες Shebab της νότιας Σομαλίας ή για μια τοπική συμμορία.

Σύμφωνα με πηγή της αστυνομίας στην Κένυα, οι απαγωγείς κατευθύνθηκαν στη συνέχεια προς τη γειτονική Σομαλία, και η αστυνομία της Κένυας κινητοποίησε ένα ελικόπτερο για την καταδίωξή τους.

Η αστυνομία του Λάμου διεξάγει έρευνες στην ευρύτερη περιοχή. Δύο σκάφη της ακτοφυλακής της Κένυας βρίσκονται δίπλα στο σκάφος που μεταφέρει τους ενόπλους και την ηλικιωμένη Γαλλίδα, ανακοίνωσε ο υπουργός Τουρισμού της χώρας.

"Δύο σκάφη της κενυατικής ακτοφυλακής έχουν περικυκλώσει τον σκάφος των απαγωγέων, στο οποίο βρίσκεται η γυναίκα", τόνισε ο Νατζίμπ Μπαλάλα, διευκρινίζοντας πως η επιχείρηση γίνεται κοντά στα σύνορα με τη Σομαλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: