1.10.11

Γ.Παπανδρέου: Αλλάζει το αναπτυξιακό μοντέλο στην Ελλάδα...


Την αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ Κατάρ και Ελλάδας εξέφρασαν ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου και ο Εμίρης του Κατάρ, Χαμάντ μπιν Καλίφα Αλ Τάνι.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα... πλαίσια της υπογραφής επενδυτικής συμφωνίας, που αναμένεται να προχωρήσει το Κατάρ στη χώρα μας.

Ο κ. Παπανδρέου, ευχαρίστησε τον Εμίρη του Κατάρ για την εμπιστοσύνη και την αγάπη που δείχνει στη χώρα. «Μεγάλος αριθμός επενδυτών πιστεύει ότι η Ελλάδα σύντομα θα αρχίσει να απολαμβάνει τους καρπούς των θυσιών του ελληνικού λαού», επεσήμανε ο κ. Παπανδρέου, σημειώνοντας ότι οι δύσκολες αλλαγές που γίνονται αποτελούν τη βάση, την προϋπόθεση για να υπάρξει διαφορετική ανάπτυξη στη χώρα.

«Έχουμε χτίσει ισχυρό δεσμό αμοιβαίας εμπιστοσύνης με το Κατάρ», τόνισε ο κ. Παπανδρέου,και συμπλήρωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που υπάρχουν επενδύσεις από εσάς, μια χώρα με σοβαρότητα και επιμέλεια ως προς το πού τοποθετεί τα κεφάλαιά της».

Από την πλευρά του, ο Εμίρης του Κατάρ ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η κυβέρνηση για τη διευκόλυνση των μεγάλων επενδύσεων στη Ελλάδα. «Αισθανόμαστε μεγάλη εμπιστοσύνη όταν συνεργαζόμαστε με τους Έλληνες», δήλωσε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι το Κατάρ είναι ένα μικρό κράτος, χωρίς πολιτική ατζέντα.

Επίσης, ο Χαμάντ μπιν Καλίφα Αλ Τάνι εξέφρασε τη στήριξή του στις δύσκολες στιγμές που βιώνει η Ελλάδα. «Περάσαμε κι εμείς μια δύσκολη περίοδο. Την ξεπεράσαμε και ανατρέψαμε τα δεδομένα», τόνισε, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι το Κατάρ θα καταφέρει να αυξήσει τις εξαγωγές φυσικού αερίου.
newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: